• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İzmir 8 °C

Çandarlı Limanı Yeni İpekyolu’nun Çıkış Noktası Olacak

Çandarlı Limanı Yeni İpekyolu’nun Çıkış Noktası Olacak
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri,

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir’e yaptıkları ziyarette, Aliağa’da, İzmir’de ve Kuşadası’ndaki toplantılarda üyelerle bir araya geldi. Denizcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ı ziyaret ettiler ve bölgedeki limanları gezdiler.

Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen İzmir üye toplantısında İzmir ve Çeşme’deki; Kuşadası’nda düzenlenen toplantıda ise Seferihisar, Menderes, Kuşadası ve Didim’deki üyelerle buluşan Kıran, Ege Bölgesi denizciliği ile ilgili çeşitli konularda müjde verdi. Türkiye’nin gündeminde denizciliğin ön planda yer almadığına dikkat çeken Kıran, “Denizciliği anlatmak ve sektörün sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de marinaların kira bedelleri nedeniyle çok zorlandığını ifade eden Kıran, “Ekonomi Şurası’nda Sayın Cumhurbaşkanımıza marinaların kira problemini arz ettik ve kira bedellerinin marinanın bağlama kapasitesi üzerinden alınmasını önerdik” bilgisini verdi.

ÇANDARLI LİMANI MUTLAKA YAPILACAK

Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın, devletin planlamasında Çin’in başlattığı Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nin demiryolu ayağının denize çıkış noktası olarak yer aldığını vurgulayan Kıran, “Burada liman projesi mutlaka bir şekilde yapılacaktır. Oda olarak bu projenin en optimum hangi şekilde yapılması gerektiğini bulup onun için çalışmalıyız” diye konuştu.

Üyesi olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun gündeminde Kemalpaşa Lojistik Bölgesi’nin bulunduğunu belirten Kıran, lojistik bölgenin hayata geçtiği zaman İzmir’e önemli bir ekonomik katkı ve avantaj sağlayacağını söyledi. 

Bölgedeki tur teknelerinin bağlama, barınma sorunu ile çekek yeri sıkıntılarını dinleyen Kıran, “Sadece bu konuda bir genel sekreter yardımcımızı görevlendirdik.  Çekek ve barınma yeri problemini çözebildiğimiz kadarıyla çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Komşu Yunanistan’ın 330 milyon DWT deniz filosuna sahipken, Türkiye’de bu rakamın 28 milyon DWT’te kaldığını belirten Kıran, denizci millet olmak için deniz kültürünün anaokulundan başlayarak Türk halkına benimsetilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de 1.300 civarında yetki belgesi almış gemi acentesi olduğunu, bu sayının fazla göründüğünü dile getiren Kıran, haksız rekabetin ortaya çıkmaması için bu işi düzenleyip devletin kuralları çerçevesinde yürümesini sağlamayı amaçladıklarını açıkladı.

KÜÇÜK YATIRIMLARLA LİMANI BÜYÜTÜRÜZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, üye buluşmasında Ege Bölgesi denizciliği ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. İstanbul’un obez büyüdüğünü, Marmara Bölgesi’nin bu hızlı büyümeyi kaldıramadığını belirten Öztürk, “İzmir ve bölgesi yatırımcılar için eşi bulunmaz bir yer oldu. Kentimiz hem tarihi hem modern İpekyolu’nun üzerinde bulunuyor.  İzmir Limanı çok özel bir liman. Limanda yatırımlarının devam etmesi çok önem arz ediyor. 1.5 milyon TEU kapasiteli liman, küçük yatırımlarla 2.5 milyon TEU kapasiteye ulaşabilir. Küçük düzenlemelerle trafik sorunu çözülebilir. Kuzey Ege Çandarlı Limanı, konteyner limanın yanı sıra gemi tedarik, depolama, soğuk hava depoları, gemi inşa bölgesi olarak planlanmalı ve mutlaka Yeni İpekyolu Projesi’nde yer almalıdır.  Aliağa’daki limanlar, Çandarlı ve İzmir Limanı, lojistik merkezler ve bağlantı yollarıyla birbirleri ile bağlanmalıdır” dedi.   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78