• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İzmir 25 °C
» »

Dünya Engelliler Günü Aliağa’da Kutlandı

Dünya Engelliler Günü Aliağa’da Kutlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nin düzenlediği

İzmir’in Aliağa ilçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir’in Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören Aliağa Engelsiz Park’ta düzenlenen programla devam etti. Programa Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, okul müdürleri, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİAĞA ENGELLİLER REHABİLİTASYON DERNEĞİ BAŞKANI İBRAHİM ERDEMİR: “ASIL ENGEL ZİHİNDE VE KALPTEDİR”

Yoğun katılımın olduğu programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir yaptı. Engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Erdemir, sorunların mimari, istihdam, eğitim ve ulaşım olmak üzere dört ana başlıkta toplandığını belirten Erdemir, “İstiklal Caddesi üzerinde engelli bireyler için yapılan kaldırımların yanı sıra bisiklet yolu da bizler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Bölgemizin sanayi kenti olması sebebiyle istihdam konusunda da diğer ilçelere göre daha şanslıyız. Ulaşım konusunda Aliağa Belediyesi tarafından engellilere tahsis edilen araçlar dışında ulaşım aracı bulunmamaktadır. Eğitim konusunda ise ilçemize engelliler okulunun özellikle de engelliler meslek lisesinin yapılmasını arzulamaktayız. Engelli olmak kusur değildir. Asıl engel zihinde ve kalptedir. Sevgi, saygı, umut ve azimle tüm engeller aşılabilir. Gerçek engel bu değerleri kaybedendir” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN NE SORUNU VARSA BİZİM SORUNUMUZDUR”

Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Sevgiyle, saygıyla, birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizdeki engellilerin tüm sorunlarını çözeceğimize inanıyorum. Engelli vatandaşlarımızın ne sorunu varsa bizim sorunumuzdur. Engelli bireylerimizin son dört yıldır Aliağa’da rahat bir şekilde yaşamaları adına gayret içerisindeyiz. Anne ve babaların, ‘bana bir şey olursa çocuğum ne olacak’ kaygısına da çözüm bulacağız. Anne ve babaların kafasındaki bu kaygıyı gidereceğiz” dedi.

ALİAĞA KAYMAKAMI ERHAN GÜNAY: “EĞİTİM KONUSUNDA ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

3 Aralık Dünya Engelliler gününün amacına uygun bir şekilde farkındalık oluşturması temennisinde bulunan Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ise şunları söyledi: “Amacımız engelli vatandaşlarımızın önündeki fiziki, sosyal ve hukuki engelleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Devlet olarak bunun için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. İnanan bir şekilde bütün engelleri aşıyor. Engelli vatandaşlarımız bunun örneklerini eğitim, spor ve birçok başarılı projeye imza atarak gösteriyor. Bu örnekleri çoğaltmak adına özellikle eğitim konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Pozitif ayrımcılık yapmamız gerektiğini, bu konuda mevzuatın neresinden dolanmamız gerekiyorsa, yasaya da aykırı davranmayacak şekilde uygun olan kurslarımız bulup engelli vatandaşlarımızın daha hoş vakit geçirebilmeleri, üretken kılınabilmeleri adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

3 Aralık Dünya Engelliler günü programı yapılan konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

İzlenme: 6355
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78