• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İzmir 15 °C

Egeli İhracatçılardan, İzmir Büyükşehir Belediyesine Çağrı

Egeli İhracatçılardan, İzmir Büyükşehir Belediyesine Çağrı
Egeli İhracatçılardan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi Kemeraltı Çarşısı'na Taşınsın Çağrısı.

Egeli İhracatçılardan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi Kemeraltı Çarşısı'na Taşınsın Çağrısı.

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.9'luk deprem sonrasında hizmet binaları hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yeni hizmet binası arayışına girdi. 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin hizmet binalarını 2020 yılı Nisan ayında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne kabul edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısına taşımaları çağrısında bulundu. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısının dokusunu koruyarak, eski canlılığına kavuşması için Kamu – özel ortaklık modeliyle hareket eden TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş) ile belediyelerin işbirliği yapmasını öneren Eskinazi, "İBB ve Konak Belediyesi Kemeraltı Çarşısına taşınırsa oraları hem hareketlenir, hem de Tarihi Kemearltı Çarşısı'nın UNESCO Dünya Mirası Listesinde Kalıcı Statüye kavuşmasına katkı sağlanmış olur" diye konuştu. 

İzmir'de ESİAD ve BASİFED Başkanlığı görevlerinde bulunan bir gazetede köşe yazan Sıtkı Şükürer'in gündeme getirdiği belediye hizmet binasının Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki Tevfik Paşa konağı, Albayrak pasajı, Alga binası gibi binalara taşınması önerisinin Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nce de desteklendiğini hatırlatan Eskinazi, "Kemeraltı çarşımızın canlanması için çok olumlu olan bu öneri kamuoyunda pek çok yetkin isim tarafından desteklendi. Egeli ihracatçılar olarak biz de bu önerinin İzmir kentine ve Tarihi Kemeraltı Çarşısının eski canlılığına kavuşmasına katkı sağlayacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78