• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İzmir 20 °C

Güneş enerjisi pazarı evrim geçiriyor

Güneş enerjisi pazarı evrim geçiriyor
Güneş enerjisi alanında 5 yıl içinde son tüketici diye tabir ettiğimiz müstakil küçük villa ve ev piyasasının gelişeceğine inanıyoruz. Bu gruptaki müşterilerin kendi enerjilerini üretip harcamasını, hatta depolamasını bekliyoruz.

PANASONIC GÜNEŞ PANELLERİ, TÜRKİYE PAZARINA ENERJİ GETİRDİ…

Dünyanın önde gelen kuruluşlarından Panasonic, yeni ürünlerle ülkemizdeki yükselişini sürdürüyor. Panasonic, son olarak güneşten maksimum oranda yararlanmayı sağlayan güneş panelleri ile pazara ileri teknoloji ve büyük avantajlar sunuyor. 

Panasonic, güneş enerjisi teknolojisi ile Türkiye’de…

Türkiye güneş enerjisini kullanma konusunda her geçen gün daha yüksek bir bilinçle hareket ediyor. Dolayısıyla birçok önemli ve büyük firma da bu pazara ürünleri ile dahil oluyor. Bu firmalar arasında en iddialı olanlardan biri ise kuşkusuz Panasonic… Her ürünü ile dünyada marka olmayı başaran dev kuruluş, bu kez güneş enerjisi panelleri ile Türkiye pazarında. Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız markanın bu alanda ülkemizi tercih etme nedenlerini şöyle açıklıyor: “Türkiye pazarı, gelişmekte olan piyasalar içinde bizim için en önemli yere sahip olan iki pazardan biri. Bu sebepten dolayı Panasonic Eco Solution grubu Türkiye ve Hindistan’ı güneş enerjisi alanında odak pazarlar olarak tanımlıyor. Dışarıya bağlı olan enerji ihtiyacı, Türkiye’nin enerji üzerindeki politikaları ve pazarın bu konudaki motivasyonu bize bu pazara girmek için yeterli nedeni sundu.” Koray Yıldız, Panasonic’in güneş enerjisi alanında ülkemizdeki hedeflerini ise “Türkiye’de Avrupa ve gelişmiş ülkelerin aksine, öncelikle büyük sistemlerin pazarı gelişti. Tabii ki bu, enerjiye olan ihtiyaçtan geliyor. Bu sebepten Türkiye’de güneş tarlaları ve orta, üst seviye çatı sistemleri bizim öncelikli hedeflerimiz arasında. Özellikle kalite, ileriye dönük getiri, performans ve verimlilik konularında hassasiyeti olan yatırımcılar önceliğimizi oluşturuyor.” sözleriyle açıklıyor.

          Mevcut alanda %27 daha fazla enerji…

Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretimi ile ilgili hemen her bölge ve şehirde küçük ya da büyük proje görmek mümkün. Fakat daha çok güney bölgelerimiz ve Ege Bölgesi’nde yoğunluk yaşanıyor. Elbette bu yatırımcıların, yatırımlarından en üst düzeyde verim almak istemelerinden kaynaklanıyor. Panasonic güneş panelleri, sağladığı yüksek verimlilikle yatırımcılara birçok avantaj sunuyor. Sağladığı en büyük avantaj ise kurulum yapılacak alandan ötürü yeterli enerji üretim kapasitesine ulaşamayan yatırımcılar için en iyi çözümü sunması. Çünkü Panasonic güneş panelleri, %20 ile %25 arasında değişebilen oranda daha az yer kaplıyor. Dolayısıyla aynı birim alan referans alındığında diğer panellere göre Panasonic HIT paneller %27 daha fazla enerji üretiyor. Aynı zamanda hem sistem maliyeti düşüyor hem de çatı üzerine binen yük azalıyor. Panasonic HIT güneş panelleri ile kurulu böyle bir sistem birçok fabrikanın enerji ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilecek güçte enerji üretiyor.            

          Güneş enerjisi pazarı evrim geçiriyor…

Güneş enerjisinden yararlanma trendlerinin yakın zamanda büyük tesis ve fabrikalardan yaşam alanlarına doğru bir seyir izleyeceği düşünülüyor. Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız “Güneş enerjisi alanında 5 yıl içinde son tüketici diye tabir ettiğimiz müstakil küçük villa ve ev piyasasının gelişeceğine inanıyoruz. Bu gruptaki müşterilerin kendi enerjilerini üretip harcamasını, hatta depolamasını bekliyoruz. Global trendin de bu yönde ilerlediğini söyleyebiliriz. Birçok alanda pazar kendi içinde evrim geçiriyor. Buna enerji üretiminin, son kullanıcı tarafında gerçekleşecek olan evrimi gözüyle bakıyoruz. Hep beraber bunu görmeyi planlıyor ve buna göre hazırlığımızı yapıyoruz.” diyor. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78