• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İzmir 21 °C
» »

Her Şey Mutlu Bir Aile İçin

Her Şey Mutlu Bir Aile İçin
Bayraklı Belediyesi aile danışma ve eğitim merkezi birbirleriyle ya da çocuklarıyla problem yaşayan bin 134

Bayraklı Belediyesi aile danışma ve eğitim merkezi birbirleriyle ya da çocuklarıyla problem yaşayan bin 134 kişinin sorununu çözüme kavuşturdu. Merkezden profesyonel destek alan aileler buradan mutlu ayrıldı. 
Eş ve çocuklarla olan ilişkilerde yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla daha mutlu ve huzurlu ailelerin kurulmasını hedefleyen Bayraklı Belediyesi, bu kapsamda aile danışma merkezi projesini hayata geçirdi. Geçtiğimiz yıl eylül ayında Org. Nafiz Gürman Kültür Merkezi Ve Sağlık Evinde hizmet vermeye başlayan aile danışma merkezi bölgede önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. 
Kurulduğu günden bu yana aile bireylerinin daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini hedefleyen merkezde ailelerin iletişim, uyumsuzluk ve çatışma ortamlarının giderilmesi noktasında psikolojik destek verildi. Sosyolog ve aile danışmanı Sibel Özel tarafından seanslar halinde randevu sistemiyle gerçekleştirilen görüşmelerde evlilik, ebeveyn sorunları, eşler arası ve aile içi iletişim gibi konularda hizmet veriliyor. 

“Bilinçlenme artıyor” 
Vatandaşları bilgilendirmek, bilinçlendirmek amacıyla görüşmeler yaptıklarını belirten Bayraklı Belediyesi sosyoloğu ve aile danışmanı Sibel Özel, “Konu, evlilik öncesi, sırası veya sonrası eşlerle, arkadaşlarla, çocuklarla yaşanan sıkıntılar olarak değişkenlik gösteriyor. Bu durumlarda bize danıştıklarında sorunlara daha doğru yaklaşmaları ve çözümü noktasında yardımcı oluyoruz. Ergenlerin okul, ailelerin de çocuklarla ilgili sorunlarında biraz daha artış var. Eşler arasındaki problemler oldukça sık geliyor. Seanslar halinde görüşmeler yapıyoruz. Problemi çözdükten sonra çok mutlu olduklarını, aile yaşantılarının yoluna girdiğini ve daha iyi iletişim kurabildiklerini söylüyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi. 

“Herkes başvurabilir” 
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, aile danışma merkezine ilişkilerinde, hayatlarında sorun yaşayan herkesin başvurabileceğini belirterek, “Özellikle çiftlerin yaşadığı sorunlara çözüm önerileri getiriliyor. Görüşmeler sonucunda birçok ailenin dağılmadan yola devam etmesi bizleri mutlu ediyor. Yine ebeveynleri ile sorun yaşayan gençlerimiz burada sosyologlarımızla görüşebilir” diye konuştu.

İzlenme: 8248
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78