• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İzmir 22 °C

Kabotaj Bayramı Aliağa’da Kutlandı

Kabotaj Bayramı Aliağa’da Kutlandı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95’inci yılı yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kabotaj Bayramı Aliağa’da Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95’inci yılı yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de bir dizi etkinlikle kutlandı.

Türkiye'deki liman kullanımının ve Türk karasularındaki ticaretin Türk vatandaşları tarafından yapılmasını sağlayan Kabotaj Kanunu'nun yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Aliağa’da tören düzenlendi. 

SU GÖSTERİLERİ PROGRAMA RENK KATTI
Kutlamalar, Aliağa Liman Başkanı Ahmet Apak’ın Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören esnasında balıkçı tekneleri deniz şehitleri anısına siren çalarken römorkörler tarafından yapılan su gösterileri programa renk kattı.

DENİZ ŞEHİTLERİ ANISINA SUYA ÇELENK BIRAKILDI
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri ‘Atılgan-32’ isimli pilot katamaran bot ile denize açıldı. Aliağa Kaymakam Vekili Fatih Yılmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar beraberindeki heyet ile birlikte deniz şehitleri anısına suya çelenk bıraktı.   

Kutlama etkinlikleri, Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi ve Aliağa Liman Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen program ile son buldu. 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama programına; Menemen Kaymakamı Aliağa Kaymakam Vekili Fatih Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Özgür Acar, Aliağa Liman Başkanı Ahmet Apak, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Başkanı Adem Şimşek, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. 

// EGE BASIN GRUBU

8-kabotaj-bayrami-aliaga’da-kutlandi.jpg2-kabotaj-bayrami-aliaga’da-kutlandi.jpg5-kabotaj-bayrami-aliaga’da-kutlandi.jpg6-kabotaj-bayrami-aliaga’da-kutlandi.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78