• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İzmir 8 °C

Karate Şampiyonasında Aliağa’ya Madalya

Karate Şampiyonasında Aliağa’ya Madalya
Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası, 25-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Karate Şampiyonasında Aliağa’ya Madalya

Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası, 25-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Salonunda gerçekleştirildi. Şampiyonada Aliağa’yı temsil eden 2008 doğumlu Doğan Egecan Tercan kendi kategorisinde üçüncülük elde ederek bronz madalyaya hak kazandı. 

Kayseri’de düzenlenen Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’na 50 ilden 860'ı erkek Bin 550 sporcu katıldı. 5 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olan şampiyonada dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi. 

Geleceğin milli karatecilerinin belirlendiği şampiyonada Aliağa’nın karatedeki yıldızı Doğan Egecan Tercan, Aliağa Demir Spor Kulübü adına yarıştı. Şampiyonada başarılı bir grafik çizen Tercan, 2009-2007 doğumlu +55 kg erkek kumite dalında mücadele eden 107 kişi arasından üçüncü olmayı başararak Aliağa’yı gururlandırdı. 

İZMİR’İN EN İYİSİ DOĞAN EGECAN TERCAN
Antrenmanlarının büyük bir bölümünü Aliağa Gençlik Merkezi’nde yapan Tercan, şampiyonaya İzmir’den katılan sporcular arasında madalya sevinci yaşayan tek sporcu oldu. Tercan, elde ettiği başarıyla eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek Karate 1 Gençlik Ligi müsabakalarına katılacak milli takım aday kadrosuna da seçildi. 

DOĞAN EGECAN TERCAN: “EN BÜYÜK HEDEFİM ÜLKEMİZE OLİMPİYAT MADALYASI GETİRMEK”
Karateye 6 yaşında başladığını belirten Doğan Egecan Tercan, “Kayseri’deki şampiyonadan iyi bir dereceyle dönmüş olmaktan dolayı çok mutluyum. Antrenmanlarımı Aliağa Gençlik Merkezi’nde Aliağa Belediyesi Karate Eğitmeni Nezahat Aksu hocam ile birlikte yapıyorum. Bende çok büyük emeği var. Milli Takıma 10 yaşında seçildim. İlk turnuvamda birinci olmayı başardım. En büyük hedefim milli takım ile olimpiyatlara katılmak ve ülkemize olimpiyat madalyası getirmek. Verdiği desteklerden ötürü Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.  

ALİAĞA BELEDİYESİ KARATE EĞİTMENİ NEZAHAT AKSU: “İSTANBUL’DAN EN İYİ DERECEYLE DÖNECEĞİNE İNANIYORUM”
Doğan Egecan Tercan’ın önemli bir başarıya imza attığını ifade eden Aliağa Belediyesi Karate Eğitmeni Nezahat Aksu, “Egecan hem İzmir’i hem de Aliağamızı başarıyla temsil etti. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Araya pandemi girmesine rağmen sporcumuz antrenmanlarını evinde sürdürdü. Ailesi Egecan’a her konuda destek verdi. Egecan, elde ettiği üçüncülük sayesinde eylül ayında İstanbul’da yapılacak olan Karate 1 Gençlik Ligi’ne katılma şansı yakaladı. İstanbul’daki müsabakalardan da en iyi dereceyle döneceğine inanıyorum” dedi.

// EGE BASIN GRUBU

4-karate-sampiyonasinda-aliaga’ya-madalya.jpeg1-aliaga-dogan-egecan-tercan.jpg3-karate-sampiyonasinda-aliaga’ya-madalya.jpg  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78