• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İzmir 25 °C

Mavi Bayraklı Ağapark’ta Oltalar Yarıştı

Mavi Bayraklı Ağapark’ta Oltalar Yarıştı
Aliağa Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği At Çek Balık Avı Festivali geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

MAVİ BAYRAKLI AĞAPARK’TA OLTALAR YARIŞTI

ALİAĞA’DA 4’ÜNCÜ AT ÇEK BALIK AVI FESTİVALİ DÜZENLENDİ

ALİAĞA’DA AT ÇEK HEYECANI SONA ERDİ

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ALİAĞAMIZ MAVİ BAYRAKLI BİR SANAYİ ŞEHRİ”

Aliağa Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği At Çek Balık Avı Festivali geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Kuzey Ege’nin incisi Mavi Bayraklı Ağapark’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödüllü balık avı festivaline Türkiye’nin birçok şehrinden her yaştan yüzlerce balık tutkunu katıldı. Katılımcılar Ağapark’ın masmavi sularında oltalarını denize atarak hem keyifli bir hafta sonu geçirdi hem de tatlı bir rekabet yaşadı.

Aliağa Belediyesi’nin öncülüğünde Çağlarav, Apnea, Salt, Aliağa Av Market ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) destekleriyle organize edilen festivalde kurallar gereği 220 kişi yarıştı. Festivalde Aliağalı Recep Karataş 966 puanla birinci oldu.

Yakala bırak ve amatörlük ruhun geliştirilmesi amacı ile düzenlenen organizasyonda yarışmacılar büyük bir mücadele örneği sergiledi. Akşam saat 18.30’da başlayan ve sabah 09.00’a kadar devam eden yarışmada 220 balıkçı birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Tutulan balıkların gramajı üzerinden yapılan puanlama ile sıralamanın belirlendiği yarışmada yakaladığı balığı tekrar denizle buluşturana ekstra puan verildi. 

Yarışma öncesinde katılımcılara, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Tosunoğlu tarafından “Denizlerimizde Sürdürülebilir Amatör Olta Balıkçılığı”, Doç. Dr. Ali Ulaş tarafından ise “Denizlerimizdeki İstilacı Türler ve Bu Türlerin Amatör Balıkçılığa Etkileri” konusunda seminerler verildi. 

“ALİAĞAMIZ MAVİ BAYRAKLI BİR SANAYİ ŞEHRİ”
Yarışmacıların yer alacakları sıralar belirlendikten sonra festivalin açılış konuşmasını ev sahibi olarak Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı. Festivaldeki temel gayelerinin denize, çevreye ve doğaya karşı duyarlılık oluşturmak olduğunu belirten Başkan Serkan Acar, “Aliağa ülkemizin önemli bir sanayi şehri. Ancak, sahip olduğu değerlerle kültür, turizm ve tarım noktasında da önemli bir şehir. At çek yarışmasını mavi bayraklı Ağapark’ta gerçekleştirerek Aliağamızın turizmdeki değerini ortaya koyma gayreti içindeyiz. Ağapark Plajımızın bir yanında Güzelhisar Deltası, Güzelhisar Çayı, Myrina Antik Kenti, bir yanında 210 civarı kuş türüne ev sahipliği yapan Kuş Cenneti, bir yanında masmavi Ege Denizi yer alıyor. Etrafı Zeytin Ağaçlarıyla kaplanmış, doğal güzelliklere sahip bir şehirdir Aliağamız. Aliağamız Mavi Bayraklı bir sanayi şehri. Mavi Bayraklı sanayi şehrimizde deniz, çevre ve doğa dostlarını misafir etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Festivalimiz hayırlı olsun. Rastgele.” dedi. 

At çek balık avının amatör ruh ve sevgi istediğini ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Aliağa İzmir’in yükselen değeri. Çok hızlı gelişen bir sanayi ve endüstri havzasıdır. Aliağa sanayinin dışında birçok güzelliği içinde barındırıyor. Kültürden turizme Aliağa İzmir’in en değerli ilçeleri arasında yer alıyor” dedi.

AÇILIŞI BAŞKAN SERKAN ACAR YAPTI
Açılış konuşmalarının ardından ilk oltayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı. Saatler 18.30 gösterdiğinde sabah 09.00 kadar süren büyük heyecan başladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek birbirlerini tanıma fırsatı bulan amatör balıkçılara akşam yemeği olarak Kuru Fasulye, Pilav, Yoğurt ve Turşu ikramı yapıldı. Yarışmacılara gece yarısı çorbası ve sabah kahvaltısı da ikram edilirken, katılımcıların etkinlik boyunca çay ve su ihtiyaçları da karşılandı.

YARIŞMA 1’İNCİSİ RECEP KARATAŞ OLDU
Sabaha kadar süren heyecanın ardından dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. 966 puanla Recep Karataş yarışmanın 1’incisi olurken, 828 puanla Yasin Sarı 2’nci, 782 puanla Naim Geçkin 3’üncü oldu. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti.

// EGE BASIN GRUBU

3--aliaga-belediye-baskani-serkan-acar.jpg5-mavi-bayrakli-aliagada-oltalar-yaristi.jpg10-aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-002.jpg18-mavi-bayrakli-aliagada-oltalar-yaristi.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78