• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Sanat Sokağı'nda Son Rötuşlar

Sanat Sokağı'nda Son Rötuşlar
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Aliağa’yı daha estetik ve daha yaşanılır bir kent haline getirmeye kararlı olan Aliağa Belediyesi, modern yaşam alanlarına bir yenisi daha ekliyor.
SANAT SOKAĞI’NDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Aliağa’yı daha estetik ve daha yaşanılır bir kent haline getirmeye kararlı olan Aliağa Belediyesi, modern yaşam alanlarına bir yenisi daha ekliyor.
 
Aliağa’nın görsel kimliğini yeni baştan oluşturacak, vatandaşların hoşça vakit geçirebilecekleri çağdaş mekanlar oluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi projelerine devam ediyor. Bu kapsamda Aliağa Belediyesi’nin önemli prestij projeleri arasında yer alan, Onat Kutlar Caddesi Kafeler Sokağı üzerinde projelendirilen ‘Sanat Sokağı’nda son rötuşlar yapılıyor.  
 
Yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilçeye saygınlık kazandıran Aliağa Belediyesi’nin 6 bin metrekarelik alan üzerinde düzenleme yaptığı ‘Sanat Sokağı’nın çalışmalarında sona yaklaşıldı. Aliağa’nın ‘sanayi kenti’ kimliğinden ‘kültür ve sanat kenti’ kimliğine dönüşmesine büyük katkı sunacak olan ‘Sanat Sokağı’ sadece Aliağa’nın değil aynı zamanda İzmir’in de ‘Açık Hava Kültür Sanat Merkezi’ konumuna gelecek.
 
‘İzmir Caddesi’, ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ gibi projeleri ile Aliağalılardan büyük beğeni toplayan Aliağa Belediyesi, ‘Sanat Sokağı’ projesinin tamamlanması ile birlikte Aliağalılara yeni bir sosyal yaşam parkı hediye edecek. Düzenlemesi biten sokağın çevre süslemeleri de bitme aşamasına geldi. Konseptin ‘zafer’ olarak belirlendiği proje, birbirine ters yönde atılmış iki zafer kurdelesini hedef alacak şekilde tasarlandı. Işıklandırma sistemi sayesinde akşamları farklı bir havaya bürünen sokak görenlerin beğenisini kazanıyor. Sokağı ziyaret edenlere huzur verici etki yaratması amacı ile 2 tane ışıklı danslı havuz ve projeksiyon amaçlı 1 su duvarı yapıldı. Su duvarının arkasında ise mermer karelajlardan oluşan bir dans pisti tasarlandı. Proje alanında bulunan zeytin ağaçları göz önünde bulundurularak yükseltilen kot derecesinin köke zarar vermemesi için ağaç altları oturma alanları olarak tasarlandı. Bu sayede hiçbir ağacın zarar görmemesi sağlandı. Ayrıca sokak baştanbaşa daha güvenli ve dayanıklı olan granit taş ile döşendi.  
 
DEV SANTRANÇ ALANI
‘Sanat Sokağı’ projesi ile daha şimdiden 7’den 70’ e herkesin hayranlığını kazanan Aliağa Belediyesi, satranç tutkunlarını da unutmadı. Satranç sporunun kent içerisinde gelişmesini ve yaygınlaşmasını amaçlayan Aliağa Belediyesi, ‘Sanat Sokağı’na kurduğu dev satranç alanı ile Aliağalıları satranç oynayama teşvik ediyor. Bu sayede Aliağalılar hem ‘Sanat Sokağı’nın huzurunu ve keyfini yaşayacak hem de satranç sporu ile stres atma imkânı buluyor.
 
MÜZİSYEN HEYKELLER ALİAĞALILARIN İLGİ ODAĞI OLDU
Aliağa Belediyesi’nin ‘Sanat Sokağı Projesi’nde sona gelinirken, sokağın bir bölümüne yerleştiren müzisyen heykelleri daha ilk gününden ilgi odağı oldu. ‘Sanat Sokağı’nda konuşlandırılan müzisyen heykelleri, Aliağa’ya ayrı bir güzellik kattı. Birebir gerçek insan boyutlarına sahip olan müzisyen heykelleri, büyük özenle tasarlanan sanat sokağını görsel açıdan zenginleştirdi. Son dönemde yaşanan selfie geleneğine de büyük uyum sağlayan heykeller, fotoğraf çekme ve çekilmeyi sevenlerin yeni mekânı oldu. Sanat sokağıyla özdeşleşmeye aday görünen heykellerin yanında hatıra fotoğrafı çektiren Aliağalılar,  ölümsüzleştirdikleri bu kareleri sosyal medya üzerinden paylaşmayı da ihmal etmiyor.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78