• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C

Aliağa’da 09. 05’ te Hayat Durdu

Aliağa’da 09. 05’ te Hayat Durdu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. Yıl dönümünde Aliağa'da düzenlenen tören ve bir dizi etkinlikle anıldı.
ALİAĞA’DA 09. 05’ TE HAYAT DURDU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. Yıl dönümünde Aliağa'da düzenlenen tören ve bir dizi etkinlikle anıldı.  Anma etkinlikleri kapsamında Aliağa'da sabah 08.30'dan itibaren Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç ve Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mehmedali Özkurt’un yanı sıra Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Atik ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Tören, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Burada saatler 09.05’i gösterdiğinde Petkim ve Tüpraş gemilerinden verilen siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen 2 dakikalık Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin sonunda vatandaşlar Atatürk anıtına karanfil bıraktı.
 
“ATATÜRK, TAM BİR BARIŞ İNSANIDIR”
Anma programı Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı ile devam etti. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Müdür Yardımcısı Turgut Sarpkaya yaptı. Atatürk’ün barışı savaşa tercih eden bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Sarpkaya şunları söyledi: “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen başka bir lider gördünüz mü. Bizler özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinmiş lider için buradayız. Dönemin birçok devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk için gıpta ve kıskançlık duygularını açıklamaktan çekinmemişlerdir. Askeri deha ve savaş ustası olan Mustafa Kemal Atatürk, tam bir barış insanıdır. 1931 yılında söylediği ‘yurtta barış dünyada barış’ ve ‘vatan savunması için değilse eğer her savaş bir cinayettir’ sözleri ile barışa çok keskin vurgular yapmış, barışçıl bir liderdir”   
 
Anma programı çerçevesinde okul öğrencilerinden Gizem Orkun ve Yusuf Mert Savran dünya liderlerinin Atatürk hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaşırken,  
Hüseyin Tuğrul Yıldırım ise ‘Atatürk’ten Son Mektup’ isimli şiiri okudu. Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen ‘Atatürk’ isimli oratoryo salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı. Program; Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ve zeybek gösterisi ile sona erdi. 
 
Programın sonunda, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç ve Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fuaye salonundaki Atatürk resimleri ve kitaplarından oluşan sergiyi gezdi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78