• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İzmir 14 °C

Reha Midilli Foça'da Anıldı

Reha Midilli Foça'da Anıldı
Foça'da iki dönem Belediye Başkanlığı da yapan merhum hayırsever işadamı Reha Midilli, vefatının onbirinci yıldönümünde sevgi ve özlemle anıldı.

İzmir’in Foça İlçesi’nde; yaptırdığı okullar, sosyal tesisler, kültür merkezleri, spor salonları, sağlık ocakları, hastane ve birimleri, huzurevi gibi sayısız eserle adını unutulmazlar arasına yazdıran Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Madalyası sahibi Mehmet Reha Midilli vefatının 11. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Foça da iki dönem Belediye Başkanlığı da yapan merhum hayırsever işadamı  Reha Midilli, vefatının onbirinci yıldönümünde sevgi ve özlemle anıldı.  Adını taşıyan Kültür Merkezi girişindeki sergi holünde Reha Midilli’nin eserlerinin fotoğraf ve bilgilerinin, aldığı ödül ve beratların, kullandığı şahsi eşyaların ve aile fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açıldı. Düzenlenen anma törenine Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, vakıf yöneticileri, bazı STK ve siyasi parti temsilcileri, yaptırdığı okullardan bazılarının öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

FOÇA'DA KAZANDIĞIMIZI FOÇAYA HARCAYACAĞIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını Vakıf Başkanı Ali Haydar Çelebi yaptı.  Reha Midilli’nin ömrünü Foça’ya ve Foçalılara adadığını belirten Çelebi; “ 11 yıl önce aramızdan ayrılan Reha Midilli Foça’ya ve Foçalılara ömrünü adadı.  Pek çok şeyi Foçada yetişen genç çocuklar için düşündü.  Onlara hizmet etmeyi kendine şiar edindi. Dolayısıyla da eserlerini daha çok “Foçada kazandığımızı Foçaya harcayacağız” ilkesiyle Foçalı çocuklara vakfetti.  Aile gelirlerinin büyük bir kısmını da bu uğurda harcadı. Bir tek amacı vardı, Foçada, Foçaya yakışan, özgür, düzgün düşünen, iyi yetişmiş, demokratik, laik, Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, genç bir nesil yetiştirebilmekti. “dedi.

FOÇA İÇİN PAHA BİÇİLMEZ BİR DEĞERDİR

Mikrofona ikinci olarak gelen Eğitimci Yazar Recep Bozkurt’ta Reha Midilli’yi anış konuşmasına “Doğduğu ve yaşadığı topraklara sevgi ve bağlılığını yaptığı eserlerle kanıtlayanların varlığı bir kent için paha biçilmez değerdedir” diyerek başladı. Recep Bozkurt; “Reha Midilli’de Foça için paha biçilmez  bir değerdir.  Biraraya geldiğimiz bir günde kendisine sordum. “Reha abi. Ömrünüzü ve  birikimlerinizi Foçaya adamışsınız. Adıyorsunuz. Neden?”. Tereddütsüz şu sözleri söyledi. “Biz ailecek bu topraklardan kazandıklarımızı yine bu topraklarda yaşayanların hizmetine sunmayı düstur edindik.  Amaç edindik.  Görev bildik. Sevgideğer gençler, Reha Midilli’nin kişisel özelliklerinin temeli bu sözlerde yatar.  Bu sözlerde vardır. Sergiyi gezdiniz, biliyorsunuz.  Sayısız eser verdi.  Sayısız eser bıraktı bu güzel ilçeye.  Ama dikkatinizi çekmiştir.  Bunların büyük bir çoğunluğu eğitim ve kültüre yöneliktir.  Rastgele bir seçim değildir onun ki. Kendisiyle konuştuk zaman zaman.  Çok bilinçli bir seçimdir.  Nedeni de şudur.  İnsana yapılan yatırımın en değerli ve en önemli yatırım olduğuna gönülden inanıyordu.  Zaman zaman yaptığımız konuşmalarda şunu özellikle söylüyordu. “Eğitim ve Kültür işleri bayındır bir vatan kurmanın temelini oluşturur” diyordu.” Dedi.

RUHU ŞAD OLSUN

Son konuşmayı Reha Midilli Necla Ana Huzurevi sakinlerinden   Nilgün Karslı yaptı.  Nilgün Karslı; “Bizler için en iyi bakım ve hizmeti sağlayan, Foça’mızın en güzel yerinde, deniz manzaralı, havadar, sakin, güvenli yerimizi bize kazandıran, vakfımızın kurucusu  Sayın Mehmet Reha Midilli ruhun şad olsun" dedi.

Anma töreni hayırsever Reha Midilli ve vakfı tarafından yapılan bazı okullardan öğrencilerin piyano dinletileri, onun için yazdıkları şiirleri okumaları, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78