• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İzmir 8 °C
» »

Sevimli Dostlara Sıcak Belediye Eli

Sevimli Dostlara Sıcak Belediye Eli
Bornova Belediyesi, başta sahiplendirme olmak üzere hasta ve yaralı hayvanların tedavisi ile kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gibi hizmetleriyle sokak hayvanlarının en büyük koruyucusu oluyor.

Bornova Belediyesi, başta sahiplendirme olmak üzere hasta ve yaralı hayvanların tedavisi ile kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gibi hizmetleriyle sokak hayvanlarının en büyük koruyucusu oluyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verilerine göre hayvan sahiplendirme, kısırlaştırma, aşılama ve işaretleyip alındığı ortama bırakma konusunda Bornova Belediyesi, İzmir’deki belediyeler arasında öncü konumda. Bakanlığın 2017 yılı verilerine göre Bornova Belediyesi, bakımevinde 2270 sokak hayvanını sahiplendirdi. 5123 kedi ve köpeği kısırlaştırdı. 2918 sokak hayvanına kuduz aşısı, 2205 sokak hayvanına karma aşı yaptı. 2 bin 940 sokak hayvanını da işaretleyerek alındıkları ortama bıraktı. 

İlçedeki sahipsiz hayvanlara şefkat elini uzatan hizmet ve projelerle ön plana çıkan Bornova Belediyesi’nin bu alandaki öncülüğü Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verileriyle tescillendi. Bakanlığın 2017 yılı verilerine göre Bornova Belediyesi, bakımevinde 2270 sokak hayvanını sahiplendirdi. 5123 kedi ve köpeği kısırlaştırdı. 2918 sokak hayvanına kuduz aşısı, 2205 sokak hayvanına karma aşı yaptı. 2 bin 940 sokak hayvanını da işaretleyerek alındıkları ortama bıraktı. Bornova Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik yaptığı bu hizmetlerin tamamında İzmir’deki belediyeler arasında birinci sırada yer aldı. Bornova Belediyesi’nin can dostlarımıza verdiği hizmetlerin kalitesi ve miktarı Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillenmiş oldu. 

Hayvan ambulansı 
Bornova Belediyesi hayvan ambulansı, yaralı ya da acil tedaviye ihtiyaç duyan sokak hayvanları için aralıksız çalışıyor. Hayvan ambulansı günde ortalama 10 sokak hayvanını bulundukları yerden alıp Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne getiriyor. 

Büyükpark’ta klinik hizmetleri 
Büyükpark içinde yapılan klinikte, gönüllü hayvanseverler tarafından getirilen kedilerin kısırlaştırma işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili şikayetleri de yerine gidilerek değerlendiriliyor. 

Susuz kalmasınlar diye 
Havyanlara verilen bakım ve tedavi hizmetlerinin yanısıra özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için ‘beslenme odakları’ da Bornova’daki tüm parklarda önemli bir işlev görüyor. 

Rehabilitasyon merkezi 
Bornova Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik olarak verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak için Pınarbaşı’nda Kedi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ni de hayata geçiriyor. Merkez, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesi ve normale dönmeleri için kullanılacak. 

Bornova onların da evi 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sokak hayvanlarıyla ilgili tüm sorunları gidermek için çalıştıklarını belirterek, “Sokak hayvanları bizimle aynı havayı soluyan, aynı kenti, çevreyi paylaştığımız değerli varlıklar. Onların aç susuz kalmaması, tedavilerinin yapılması çok önemli. Bornova onların da evi. Bu anlayışla onlar için de çalışıyoruz. Bu hizmetleri verilmesinde görev yapan tüm arkadaşlarıma, sokak hayvanları konusundaki duyarlılıklarıyla öne çıkan Bornova halkı adın

İzlenme: 8796
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78