• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C
» »

Taş Ocağıydı Orman Olacak

Taş Ocağıydı Orman Olacak
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Yelki'deki taş ocağı ve hafriyat sahası olarak kullanılan araziyi ağaçlandırdı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Yelki'deki taş ocağı ve hafriyat sahası olarak kullanılan araziyi ağaçlandırdı. 10 bin ağacın boy vermesi planlanan araziye ilk fidanı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dikti. 

Güzelbahçe ile Urla sınırında yer alan ve yıllardır taş ocaklarının faaliyet gösterdiği 65 bin metrekare araziyi ağaçlandırmak üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilk fidanları Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle dikti. Törendeki konuşmasına, Yarımada'da gündemi meşgul eden taş ocakları tartışmasına değinerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Çimento fabrikalarının, beton üreten tesislerin hepsinin Yarımada'da santralleri var. Burada bir daha taş ocağı açmak, doğayı katletmekten başka bir anlam içermiyor. Bu girişimler son derece yanlış. Buradan bütün yetkililere seslenmek istiyorum: Taş ocağı, güneş enerjisi, rüzgar santrali hiçbirine karşı değiliz. Ama yeri önemli. Doğru bir çalışma yapıp doğayı korumak zorundayız" dedi. 

Belkahve'deki taş ocaklarını rehabilite ederek bölgede yaptıkları ağaçlandırma çalışmalarını da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Oradan 10 sene önce geçtiğinizde tozdan, dumandan göz gözü görmüyordu. Bugün ne hale geldi. 40 senedir onlar orada çalışıyordu. 40 senedir şikayet olunca belediye ekipleri gidip mühürlüyordu, sonra onlar da mühürü kırıp tekrar çalışıyorlardı. Ben bir tane mühür vurmadım. Çağırdık, şartları sunduk, 'Kapalı sistemde, arka planda üretim yapacaksınız. Bu ön alanı terk edeceksiniz' dedik. Dediğimizi yaptılar ve ilk defa çalışma ruhsatına kavuştular. Oradan tam Pınarbaşı tarafındaki ocaklara geçiyorduk ki, yönetmelik değişti. Yetkiyi bizden alıp valiliğe verdiler. Bizden sonra da bir tek çivi çakılmadı" diye konuştu. Hafriyat dökümündeki tekeli kırmak için Orman Bölge Müdürlüğü'nün açtığı ihaleye katılarak muhammen bedeli 350 bin TL olan Gökdere'deki araziye 3 milyon 652 bin TL ödediklerini anlatan Başkan Kocaoğlu, ardından bu bölgeyi ağaçlandırdıklarını söyledi. 

"ÖDÜL ALMAYA GİDİYORUZ" 

Barselona Sözleşmesi çerçevesinde ilk kez verilen uluslararası çevre ödülüne İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin layık görüldüğünü de hatırlatan Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki salı günü Arnavutluk'ta düzenlenecek törenle bu ödülü alacaklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, havayı, suyu, toprağı korumadan bir yere gelmenin mümkün olmadığını belirterek şöyle devam etti: 

"Biz de bu bilinçle çalışıyoruz. Aklı ve bilimi rehber almadan belediye başkanlığı yapmak kolay değil. Başkan olmak isteyen arkadaşların 'bu kent ne olur, burada yaşayan insanların yaşam standardı, gelir düzeyi nasıl yükselir, kentin çevresi nasıl korunur; tarımda, sanayide hangi sektör öne çıkıyorsa bunlar nasıl büyütülür, üretim nasıl artırılır' diye düşünmeleri gerekir. Bunun yol haritasını bilimsel çalışmayla belirlemeden belediye başkanlığı için paçaları sıvamanın hiçbir anlamı yoktur."/EGE BASIN GRUBU

İzlenme: 7277
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78