• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 15 °C

Turgut Oğuz'un SUÇU YOK

Turgut Oğuz'un SUÇU YOK
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Selçuk’ta düzenlenen İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, Aliağa’ya kurulması planlanan termik santral konusunda ilk kez konuştu.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU: “ALİAĞA’DAKİ TERMİK SANTRAL İŞİNDE BAŞKAN OĞUZ’UN NOKTA KADAR SUÇU YOK”
 
BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU: “ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN RUHSAT VERDİĞİ TERMİK SANTRALİN YASAL OLMAYAN HİÇBİR YÖNÜ YOKTUR”
 
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ Selçuk’ta düzenlenen İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, Aliağa’ya kurulması planlanan termik santral konusunda ilk kez konuştu.
 
 
ÇEVRE VE ENERJİYİ DENGELEMEK ZORUNDAYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, toplantı sırasında kendisine yöneltilen sorulara tüm içtenliği için yanıt verdi. Aliağa’da kurulması planlanan termik santrale ruhsat verdiği gerekçesiyle Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a yöneltilen eleştirileri de yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Burada Aliağa Belediye Başkanımızın nokta kadar suçu yoktur. Şimdi orada bir çok termik santral talepleri gelebilir. Bu termik santral talepleri eğer yasal sürecini tamamlayıp bir sanayi bölgesinde, bir ağır sanayi arsasında kuruluyorsa, burada kimsenin yapacağı bir şey yoktur. Tarım arazileri için gelen talepleri ise Büyükşehir Belediyesi olarak yargı sürecine götürme konusunda hassasız” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğri oturup doğru konuşacağız. Hepimizin, devleti yöneten kişilerin yasalarla belirlenmiş yetkisi var. Aliağa bölgesi 50’lili yıllardan başlayarak planlanmış bir ağır sanayi bölgesidir. Bu ağır sanayi bölgesinde bugün Petkim, Tüpraş, 7-8 haddehane  ve bunlara bağlı olarak gelişen sektörler, gemi söküm tesisleri, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi var. Burası İzmir’in ağır sanayi bölgesidir. Bunu herkesin kabullenmesi gerekir. Aliağa Belediyesi’nin, belediye başkanlığının ruhsat verdiği termik santralin yasal olmayan hiçbir yönü yoktur. Her yönü yasaldır. Bütün izinler alınmıştır. Asıl önemli olan, havayı kirleten tesislerin baca sistemlerinin gerektiği gibi çalıştırılması, ÇED raporlarında taahhüt edilen şeylerin ilgili kurumlar tarafından takip edilmesidir. Burada biz yetkili değiliz. Ama ‘ağır sanayi arazisinde (Çevre Bakanlığı’ndan bütün izinleri alınmış) termik santral kurulmasın’ diye bir mantıkla yaklaşamayız. Biz Büyükşehir Belediyesi’yiz. Bir taraftan çevreyi, bir taraftan insanımızın sağlığını koruyacağız. Ama öbür taraftan da sanayinin gelişmesi, enerji ihtiyacının karışlanması  gerekiyor.  Aliağa Belediye Başkanımızın hem sorumluluğu var, hem yetkisi var. İkisini dengelemek zorunda. Biz tarım arazilerinde bu tür yapılaşmalara karşıyız. Türkiye’de 1/ 25 binlik planları ilk yapan belediyeyiz. İlk defa kentin imar anayasasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde onayladık. Ve sanayi bölgelerinde yeteri kadar, konut bölgelerinde yeteri kadar, tarım alanlarını da koruyarak hepsini gerçekleştirdik. Bizim şu anda imar anayasamız belli. Bunun dışına çıkmayız. Ama Büyükşehir Belediyesi ‘karşıyım karşı, her şeye karşı’ diye iş de yapamaz. Yetkisini ve sorumluluğunu kullanmak zorundadır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78