• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C

Aile Şirketlerinin Kurumsallaşma Süreci Alto'da Anlatıldı

Aile Şirketlerinin Kurumsallaşma Süreci Alto'da Anlatıldı
Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerinin rekabet gücünü artırma ve sürekli gelişmelerine destek olma amacıyla düzenlediği eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerinin rekabet gücünü artırma ve sürekli gelişmelerine destek olma amacıyla düzenlediği eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Bu bağlamda2023 yılı için planlanan eğitimi takvimi kapsamında, Global Kariyer eğitmenlerinden Murat Bakım tarafından ALTO üyelerine yönelik‘Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma’eğitimigerçekleştirildi.
Söz konusu eğitime ALTO Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Güven ve Meclis Üyesi Işıl Şahin ileALTO üyesi firma temsilcilerikatılım gösterdi.

İşletmelerin yüzde 95’inden fazlasını oluşturan aile şirketlerinin kalıcılıklarını sağlamaya yönelik olarak kurumsallaşma konusunun ele alındığı eğitimde, araştırmalara göre üçüncü kuşağa geçme oranı yüzde 15 düzeylerinde olan, belirli bir dönemden sonra geriye giden aile şirketlerinin ömrünü uzatacak, kalıcılığını ve kurumsallaşmasını sağlayacak çalışma ve çabalar interaktif yöntemle aktarıldı.

Eğitmen Bakım tarafından katılımcılara; Dünya ve Türkiye ekonomisinde aile şirketlerinin yeri, aile şirketi kavramı ve özellikleri, aile şirketlerinde stratejik planlama, aile işletmelerinde karşılaşılan sorunlar, aile anayasası, aile işletmelerinin avantajları ve dezavantajları, aile işletmelerinde kurumsal yönetim kavramı ve önemi, aile işletmelerinde sürekliliğin sağlanması gibi konu başlıklarında detaylı açıklamalar yapıldı.
Eğitim, soru-cevap etkinliğinin ardından katılımcılara katılım belgesi verilmesiyle noktalandı.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78