• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 26 °C
» »

Aliağa Belediyesi Engelleri Kaldırmaya Devam Ediyor

Aliağa Belediyesi Engelleri Kaldırmaya Devam Ediyor
Aliağa Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Aliağa’da engelli vatandaşlara yönelik pek çok ‘ilk’i hayata geçiren Aliağa Belediyesi, bu kez de ‘EnGezer Taksi’ uygulamasını başlattı.

Aliağa Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Aliağa’da engelli vatandaşlara yönelik pek çok ‘ilk’i hayata geçiren Aliağa Belediyesi, bu kez de ‘EnGezer Taksi’ uygulamasını başlattı.

Aliağa Belediyesi’nin engelli vatandaşların ilçe genelinde toplu ulaşım ihtiyacını karşılamak için özel olarak dizayn ettiği ‘EnGezer Taksi’ hizmete girdi. Aliağa’da bir ilk olan ‘EnGezer Taksi’ ile dezavantajları nedeniyle sokağa çıkmakta ve kent içi ulaşımdan yararlanmakta güçlük çeken vatandaşların sağlık hizmetlerine, sosyal ve kültürel etkinliklere, bankalara, kamu kurumlarına rahatlıkla ulaşmaları sağlanıyor.

‘Özgürlüğümüze Yol Verin…’ sloganı ile yolla çıkan ‘EnGezer Taksi’ aynı anda 15 kişiye hizmet verebiliyor. ‘EnGezer Taksi’den faydalanmak isteyen engelli vatandaşlar 600 9191 numaralı hattı arayarak randevu talebinde bulunabiliyor. Randevuları sisteme kaydedilen engelli vatandaşlar, arzu ettikleri gün istedikleri yere güvenli bir şekilde ulaştırılıyor. Şuan için iki araç ile hizmet veren ‘EnGezer Taksi’ Aliağa’nın hem merkez mahallelerine hem dış mahallelerine hizmet götürüyor. ‘EnGezer Taksi’, acil durumlarda engelli vatandaşların ilçe dışındaki hastanelere ulaştırılmasını da sağlıyor.

‘ENGEZER TAKSİ’ İLE ULAŞIM SORUNU ORTADAN KALKTI

Aliağa’daki en önemli problemlerinin başında ulaşım geldiğini belirten Aliağa Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, “Özellikle tekerlekli sandalyeye mahkum ya da ağır ortopedik engelli arkadaşlarımız mevcut ulaşım araçlarını kullanamıyordu. Dolayısıyla sokağa çıkma, sosyal faaliyetlere katılma durumumuz pek mümkün olmuyordu. ‘EnGezer Taksi’ ile birlikte ulaşım sorunumuz bir nebze de olsun ortadan kalktı. Bu araçlar ulaşım ihtiyacımızı büyük ölçüde karşılamaktadır. Merkez ve dış mahallelerde oturan arkadaşlarımızın derneğimize gelip gitmesi, sosyal faaliyetlere katılmalarında büyük fayda sağlıyor. Bu hizmetin sağlanmasında Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a derneğimiz ve tüm engelli arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

İzlenme: 7273
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78