• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Aliağa’da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

Aliağa’da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi
Aliağa’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi. Aliağa Kabristanlığı’nda şehitlik ziyareti ve Çarşı Caminde mevlid okutulmasıyla başlayan anma programı, akşam saatlerinde Demokrasi Meydanı’nda gerçekleş

Aliağa’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi. Aliağa Kabristanlığı’nda şehitlik ziyareti ve Çarşı Caminde mevlid okutulmasıyla başlayan anma programı, akşam saatlerinde Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen geniş katılımlı etkinliklerle devam etti.  

Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen geniş katılımlı anma programına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti üyeleri, stk temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  

Anma programı, şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve ilçe müftülüğü tarafından görevlendirilen müezzinlerin Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı’nın gösterisi ve öğrencilerin 15 Temmuz konulu şiirleri beğeni topladı. Mehteran takımının zafer marşlarına katılımcılar ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik etti.

“Yüce Milletimiz Bu Zaferi Kanlarıyla, Canlarıyla Almıştır”
Okunan ilahilerin ardından ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney yaptı. Güney, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile yüce milletimiz elinde bayraklarıyla sokaklara çıkmış, meydanlara inmiş, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilmiş ve bu zaferi kanlarıyla, canlarıyla almıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi, milletimizin ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı unutulmaz bir gecedir”

Anma Programı Sela İle Son Buldu
Vatandaşlara çeşitli ikramların da yapıldığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi Türk Milleti’ne yaptığı çağrı barkovizyonda gösterildi. Hemen ardından ise 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında halkın farklı kesimlerinden insanların yaşadıklarını anlatan ‘15/07 Şafak Vakti’ isimli film gösterime sunuldu. Anma programı, saat 00.13’te camilerden okunan sela ile son buldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78