• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 32 °C

Aliağa'da Geleneksel Hayır Şenliği Büyük İlgi Gördü

Aliağa'da Geleneksel Hayır Şenliği Büyük İlgi Gördü
Aliağa ilçesinin Hacıömerli Mahallesi'nde bu yıl da düzenlenen geleneksel köy hayrı, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

haci-omerli-01.jpg

Aliağa ilçesinin Hacıömerli Mahallesi'nde bu yıl da düzenlenen geleneksel köy hayrı, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Etkinlik, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden yüz yıllık keşkek geleneğinin yaşatılmasıyla dikkat çekti. Mahalle sakinleri ve dernek üyelerinin ortak çalışması sonucu hazırlanan güveç, keşkek, pilav, ayran ve tatlılar, misafirlere sunuldu. Etkinliğe renk katan folklor gösterisi, kültürel mirasın ve geleneklerin önemini bir kez daha vurguladı. 

Çevre ilçe ve mahallelerden gelen misafirler, bir yandan lezzetli yemeklerin tadını çıkarırken diğer yandan da topluluk ruhu içinde bir araya gelmenin keyfini sürdü. Geleneksel köy hayrının birlik ve beraberliği pekiştirme amacıyla düzenlendiğini belirten Muhtar Süleyman Uçar, etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti. 

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel gibi birçok resmi yetkili ve yerel yönetici de dahil olmak üzere, çeşitli siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlar etkinliğe katılarak topluluğun bir araya gelmesine destek verdi. 

Bu etkinlik, Aliağa'da kültürel mirasın ve toplumsal dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Topluluk ruhunu ve kültürel gelenekleri ön planda tutan Hacıömerli Mahallesi'nin geleneksel köy hayrı, her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaz anlara sahne oldu. 

haci-omerli-02.jpghaci-omerli-06.jpghaci-omerli-07.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78