• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 16 °C

Aliağalı Şoförlerden Demokrasi Konvoyu

Aliağalı Şoförlerden Demokrasi Konvoyu
Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ile üyeleri 15 Temmuz Darbe girişimine karşı tek yürek oldu. Oda tarafından düzenlenen demokrasi konvoyuna yüzlerce araç katıldı.

ALİAĞALI ŞOFÖRLERDEN DEMOKRASİ KONVOYU

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ile üyeleri 15 Temmuz Darbe girişimine karşı tek yürek oldu. Oda tarafından düzenlenen demokrasi konvoyuna yüzlerce araç katıldı. 

Yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de demokrasi nöbetleri devam ederken, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası kendisine bağlı ticari taksiler, yolcu taşıma araçları, kamyon ve otobüsleri ile demokrasi konvoyu oluşturdu. Yeni Mahalle kapalı pazar yerinden başlayan konvoyda sürücüler, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla, yol boyunca korna çalarak darbeye olan tepkilerini dile getirdiler. Sürücüler, demokrasi meydanında yavaşlayarak korna seslerini arttırdı. Uzun kuyruklar oluşturarak ilçede tur atan araçlara vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile destek verdi. Demokrasi konvoyu öncesinde 15 Temmuz Şehitleri adına lokma döktürülerek vatandaşlara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi. 

YİYİTALP: DARBELERİN KARŞISINDA KARARLILIKLA DURACAĞIZ
15 Temmuz’daki darbe girişiminin Türk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, “Milletimize, milli kurumlarımıza ve demokrasimize kasteden bu kalkışmaya Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ve üyeleri olarak tepkimizi bir kez daha koyduk. Yaptığımız demokrasi konvoyuna destek veren üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şoförler ve Otomobilciler esnaflar odası olarak, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; Cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin, toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha gösterdik. Demokrasiye, birliğe ve dayanışmaya olan inancımızı asla yitirmeyeceğiz. Bundan böylede demokrasiye olan inancımızla darbelerin karşısında kararlılıkla duracağımızı ilan ediyoruz” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78