• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 27 °C

Balık Avı Tutkunları Aliağa’da Yarıştı

Balık Avı Tutkunları Aliağa’da Yarıştı
Aliağa Belediyesi’nin amatör olta balıkçılığının tanıtılması ve yakala-bırak alışkanlığının kazandırılması amacıyla bu yıl 5’incisini düzenlediği geleneksel At-Çek Balık Avı Festivali sona erdi.

Aliağa Belediyesi’nin amatör olta balıkçılığının tanıtılması ve yakala-bırak alışkanlığının kazandırılması amacıyla bu yıl 5’incisini düzenlediği geleneksel At-Çek Balık Avı Festivali sona erdi. Mavi Bayraklı Ağapark’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödüllü balık avı festivalinde yarışmacılar Ağapark’ın masmavi sularında oltalarını denize atarak hem keyifli bir hafta sonu geçirdi hem de tatlı bir rekabet yaşadı.

Aliağa Belediyesi’nin öncülüğünde Çağlarav, Apnea, Aliağa Av Market ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) destekleriyle organize edilen festivale 290 yarışmacı katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen balık avı tutkunlarının yarıştığı festival heyecanı sabah saatlerine kadar sürdü. Tutulan balıkların gramajı üzerinden yapılan puanlama ile sıralamanın belirlendiği yarışmada yakaladığı balığı tekrar denizle buluşturana ekstra puan verildi.

Başkan Serkan Acar, “Hepinize Rastgele”
Yarışma heyecanı öncesi festivalin açılış konuşmasını yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’da denizciliğe ve balık popülasyonunun artırılmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Serkan Acar, “Festivalimizin asıl gayesi olta balıkçılığını teşvik etmek ve sanayi kenti olan Aliağamızda denizde farkındalığı oluşturmak. Geçtiğimiz haftalarda Aliağamızda balık popülasyonunu artırmak amacıyla yapay resif projemizi hayata geçirdik. Yapay resifleri suya bırakmaya başladık. Projede 600 yapay resifi deniz ile buluşturuyoruz. İlk resiflerimizden popülasyonu artıracak verimi almaya başladık. Festivalimize katkı sağlayan ve katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinize rastgele” ifadelerini kullandı.

İlk Oltayı Başkan Serkan Acar Attı
Festivalde, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ilk oltayı atmasıyla beraber sabah saatlerine kadar süren büyük heyecan başladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek birbirlerini tanıma fırsatı bulan amatör balıkçılara akşam yemeği, gece çorbası ve kahvaltı ikram edilirken yarışmacıların etkinlik boyunca çay ve su ihtiyaçları da karşılandı.  

Yarışma Birincisi Şeref Yenigül Oldu
Sabaha kadar süren heyecanın ardından dereceye giren yarışmacılar için ödül töreni düzenlendi. Her yaştan vatandaşın katıldığı festivalde Şeref Yenigül birinci, Edip Yılmaz ikinci, Rahmi Danacı ise üçüncü oldu. Festivalde dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78