• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Berberlerin Kalbi İzmir’de atacak

Berberlerin Kalbi İzmir’de atacak
İzmir Berberler Odası’nın Türkiye’de ilk kez düzenleyeceği Fade Kesim Yarışmasının sonucunu uluslararası üyelerden oluşan jürisi belirleyecek.

İzmir Berberler Odası, İzmir ve çeşitli illerden gelecek berberlerin hünerlerini göstereceği Fade Kesim Yarışması’na hazırlanıyor. Yarışmada odanın proje ortağı FolyoxSystem firması olacak.
Türkiye’de sadece Fade Kesim üzerine düzenlenen ilk yarışmayı gerçekleştireceklerini söyleyen Oda Başkanı Şükrü Bilgin, yarışmanın camiada büyük heyecan yarattığına dikkat çekerek, dereceye giren ilk 10 berber arasından İzmir Berberler Odası Takımı’nı oluşturacaklarını açıkladı.

Başvuru için son hafta
23 Temmuz Pazar günü, Atatürk Stadı altında Hakemler Seminer Salonu’nda 10:30’da başlayacak yarışmada dereceye girenler büyük ödüller kazanacak. Yarışmanın birincisi 10 bin lira para ödülünün yanısıra 10 bin liralık da berber malzemelerinden oluşan ürünleri kazanırken, ikinci 7 bin 500 liralık ürün, üçüncü de 5 bin liralık ürün ile çeşitli hediyeler kazanacak. Yarışmacıların kazanacağı ürünler, şampuan, traş sabunu, krem gibi berberlerin yoğun kullandığı malzemelerden oluşacak. Başvurular için son haftaya girilirken, yarışmaya katılmak isteyenler İzmir Berberler Odası’na müracaat edebilecek.

Uluslararası jüri
Yarışmanın öncelikle sadece İzmirli berberler arasında yapılması planlanırken, görülen ilgi üzerine Konya, Sakarya, Manisa, Denizli ve Eskişehir’den de katılımcıları kabul ettiklerini belirten Şükrü Bilgin, ‘Yarışmaya önceki etkinliklerimizin aksine, İzmir çevre ilçelerinden de meslektaşlarımız katılacak. Yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnun kaldık. Bu meslektaşlarımızın kendilerine olan güvenin de bir göstergesi oluyor.’ dedi.
Tarafsızlık adına yarışma jürisine İzmir’den üye alınmayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Bilgin, ‘Yarışma jürisi İran, Bulgaristan ve İstanbul ağırlıklı olacak. Bu şekilde hem yarışmayı uluslararası boyuta taşıdık, hem de adaletli olmasına özen gösterdik. Bu yarışmayı çok önemsiyoruz çünkü sadece Fade Kesim üzerine Türkiye’de yapılacak ilk yarışma olacak’ diye konuştu.

Takım kuracaklar
FadeKesim’in son dönemin modası olduğunu ifade eden Bilgin, ‘Fade, bugün Türkiye’de en popüler kesim. Fade’nin de içinde bulunduğu ama pek çok kesim tarzı üzerine yarışmalar yapıldı ama sadece Fade üzerine yapılan ilk yarışma bizimki olacak. Herkes Fade kesim yapar ama çizgili, gölgeli, saç ense uyumu, saç uzunluğu gibi tekniklerle hünerleri yarıştırıp en iyiyi seçeceğiz.
Dereceye giren ilk 10 meslektaşımız arasından İzmir Berberler Odası Takımı’nı kuracağız. Takımımız yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda, şovlarda odamızı ve İzmir’i temsil edecek.’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78