• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 20 °C
» »

Bornova Kültür Etkinlikleri İle Renkleniyor

Bornova Kültür Etkinlikleri İle Renkleniyor
Bornova Belediyesi, 2017 yılını düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiriyor

Bornova Belediyesi, 2017 yılını düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiriyor. Kültür Müdürlüğü tarafından 6 ay içinde toplamda 90 bin 176 kişinin katılım gösterdiği 178 etkinlik düzenledi. Ramazan programları, konser, bayram etkinlikleri, festival ve şenlikler gibi etkinliklerle toplumun her kesimine hitap edildi. Ayrıca eğitim alanında da hobi kurslarından bilim kamplarına kadar bir çok konuda düzenlenen kurslardan 16 bin 446 kişi yararlandı

Bornova Belediyesi, yaptığı fiziki ve sosyal yatırımların yanında kültür ve sanat alanındaki etkinliklerle de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 2017 yılının ilk yarısında pek çok konser, yarışma, festival ve sergi vatandaşlarla buluşurken, Bornova’nın kültür kenti kimliğini de ortaya koyuldu. Bunun yanında düzenlenen söyleşi ve panellerde alanlarında uzman isimler Bornovalılarla buluştu. İlk 6 ay içinde 90 bin 176 kişinin katıldığı 178 etkinlik düzenlendi. Eğitim alanında da hız kesmeyen Bornova Belediyesi, düzenlediği kurslardan ise 16 bin 446 kişi yararlandı.

Kursiyer etkinlikleri sergilendi

Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk yüzlerce Bornovalı, sahneye çıkmanın ve eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Bale, keman, piyano, klarnet ve bağlama eğitimi alan kursiyerleri kurs süresince öğrendiklerini ailelerinin karşısında ortaya koydu. Kurslardan yararlanan 12 bin 823 kişi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu ve Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ki etkinliklerle beğeni topladı.

Ayrıca Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim kurslarından binlerce Bornovalı öğrenci yararlandı. Genç Kaşifler Bilim Evi 7 etkinliğe ev sahipliği yaparken, verilen eğitimlerden 2 bin 598 öğrenci faydalandı. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde verilen eğitimlerinden ise 1.025 genç yararlandı. Merkez içinde düzenlenen etkinlik sayısı 12 oldu.

Kültür yerleri Ziyaretçileri artıyor

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi içerisinde bulunan ve dünyanın tarihini anlatan Fosil Bilim Sergi Salonu’nu 6 ay içinde bin 568 kişi ziyaret etti. İzmir’de ilk yaşamın 8 bin 500 yıl önce Bornova’da başladığını kanıtlayan kalıntıların bulunduğu Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne ise 11 bin 68 ziyaret gerçekleşti. Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e ilk baktığı yer olan Belkahve ‘de belediye tarafından hizmete açılan Ata Anı Evi’ne de 3 bin 206 ziyaret yapıldı.

Bornova Kiraz Festivali’nin dördüncü yılı

Bornova Belediyesi’nin Kiraz Festivali dördüncü yılında da büyük ilgi gördü. Bornova’da en çok kiraz üretilen bölgelerden biri olan Beşyol Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kiraz Festivali’ne binlerce İzmirli katılarak üreticiye destek oldu. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada en iyi kirazları yetiştiren üreticilere ödülleri verilirken, festival sayesinde üreticiler dalından topladıkları ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma imkanı da buldu.

Uçurtmalar Bornova’da havalandı

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu

İzlenme: 6271
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78