• BIST 10179.53
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 20 °C
» »

Cumhuriyet Bayramı Aliağa'da Coşku İle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Aliağa'da Coşku İle Kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümünü Aliağa’da coşku içinde kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümünü Aliağa’da coşku içinde kutlandı.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın makamında tebrikatları kabul etmesiyle başlayan kutlama programı, Cumhuriyet alanındaki törenle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Yeni Şakran Cezaevleri Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Çağatay Arpaçay, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Gazilerimiz,  Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, kamu ve özel kurum temsilcileri katıldı. Meydanda öğrenci gruplarının yerlerini almaları ile birlikte Kaymakam Bayram Yılmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar alanda halkı selamladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Bayram Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

YILMAZ: “BU VATAN BİZİM HAZİNEMİZDİR”

29 Ekimin Türk Milleti için önemli ve tarihi bir gün olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “29 Ekim, milletin kendi kaderini kendi iradesi ile belirleme hakkını etmesinin yıl dönümüdür. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin tecelli ettiği gündür. Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran ve bizlere emanet eden istiklal savaşımızın başkomutanı büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, dava arkadaşlarına, Gazi Meclisin üyelerine, kahraman ordumuza, aziz şehitlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ülke olarak zor bir coğrafyada zor bir zaman diliminde yaşıyoruz. Son dönemde hem ülke içerisinde hem de ülke dışında sıkıntılar yaşıyoruz. Uyanık olmalı, dikkatli olma, iri olmalıyız kelimesini bu dönem çok daha bilinçli söylemeliyiz. Bu ülke, Türk dünyasının, İslam aliminin ve bize ümit bağlayan mazlumların ortak yurdudur. Bu vatan bizim hazinemizdir. Liderimiz Atatürk’ün de dediği gibi bizi bu hazineden mahrum etmek isteyecek düşmanlarımız var ve olmaya da devam edecektir. En büyük ihanet ve düşmanlığı da hep beraber 15 Temmuz gecesinde yaşadık. Bir grup hain bütün ülkeyi işgal etmek, milleti esir etmek niyeti ile toplu bir terör eylemine kalkışmıştır. Ancak yine bu millet askeriyle, polisiyle, siviliyle, siyasetçisiyle onlara dur demiş, onları kazdıkları kuyuya gömmüştür” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilerin okuduğu Cumhuriyet konulu şiirler törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Aliağa Ortaokulu’ndan Nerim İpek Debreli ‘Cumhuriyet’, Burak Demir ise Akdenize Doğru’ adlı şiirlerini okudular. Okunan şiirlerin ardından cumhuriyet alanındaki program resmigeçit töreni ile sona erdi.

İzlenme: 6984
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78