• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C

Dikili’nin esaretten kurtuluşu 101 yaşında

Dikili’nin esaretten kurtuluşu 101 yaşında
14 Eylül Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü gün boyunca coşkuyla kutlandı.

14 Eylül Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü gün boyunca coşkuyla kutlandı. Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, kamu kurum müdürleri, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zeybek gösterileri sonrasında Şehit Sami Akbulut Caddesi’nde geçit töreni gerçekleştirildi.

dikili-02.jpg

Kutlama etkinlikleri akşam da devam etti. Dikili Belediyesi öncülüğünde Bülent Ecevit Meydanı'ndan başlayıp konser alanı Atatürk Meydanı’nda son bulan Kurtuluş Yürüyüşü'ne binlerce Dikilili katılırken, çok sayıda vatandaş evlerinin balkonlarından ayyıldızlı bayrakları ve Atatürk posterleri ile destek verdi. Dikili Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun birbirinden değerli eserleri seslendirdiği konserle kutlama programı sona erdi.

dikili-03.jpg

Kurtuluş coşkusunu ilçe halkıyla birlikte yaşayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Bugün burada canları pahasına ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek esarete boyun eğmeyenlerin başlattığı Milli Mücadelenin Dikili’mizde zaferle taçlandığı gün olan 14 Eylül kurtuluş günümüzün 101. yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dikili’miz 101 yıl önce bugün 3 yıl 3 ay süren esaretten kurtulmuştur. Cennet vatanımızı bizlere yurt yapan Ulu Önderimiz Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman yol arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Değerli hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler de emanet edilen Cumhuriyetimize ve cennet vatanımıza layık olabilmek için çok çalışacağız, çok üreteceğiz. Dikili’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun.” dedi. 

dikili-05.jpg
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78