• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C

Foça CHP İlçe Yönetimi Toplu İstifa Etti

Foça CHP İlçe Yönetimi Toplu İstifa Etti
Foça Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Yönetimi, genel merkezin kararlarına tepki olarak toplu istifa etti.

Foça Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Yönetimi, genel merkezin kararlarına tepki olarak toplu istifa etti. İlçe Başkanı Esen Çeşmeci başta olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri Işık Ergin, Poyraz Aksoy, Hasan Ercan, Birtan İskit, Meryem Ertürk, Ayla Gülay, Nevin Acar , Fahrettin Elvanlar ön seçim süreçlerinde yaşanan anlaşmazlıkların ardından görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İstifanın Gerekçeleri

20 Ağustos 2023'te göreve başlayan yönetim, ön seçim yapılması konusunda verdiği sözle dikkat çekmişti. Ancak, genel merkezin ön seçimler ve yerel halkın iradesi konusundaki tutumu, yönetim kurulunun istifa kararını tetikleyen temel sebepler arasında yer aldı.

Genel Merkezin Tutumu

Yönetim kurulu, ön seçimler ve yerel dinamikler konusunda genel merkezle yaşanan anlaşmazlıkları ve Foça'nın taleplerinin göz ardı edilmesini eleştirdi. İddialara göre, genel merkez, Foça'nın ve halkın isteklerini dikkate almayan bir tutum sergiledi.

Yeni Bir Yol Arayışı ve Gelecek Adımlar

İstifa eden yönetim kurulu üyeleri, Foça ve CHP'nin değerlerine bağlı kalarak yeni bir yol arayışında olduklarını ifade etti. Bu süreçte, halkın refahı ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceklerini vurguladılar.

Yönetim kulunun yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi:" Foça’nın Değerli ve Güzel İnsanları, Hepinizin bildiği gibi 20 Ağustos 2023‘te İlçe Örgütü’nün seçtiği delegelerin oyları ile “seçilerek” göreve geldik. Göreve gelirken kayıtsız şartsız ön seçim yapacağımızın sözünü verdik ve bu seçimi 30 ilçe içerisinde çarşaf liste ile yapıp kazanan tek ilçe örgütü olduk.

Süreç hızlı bir şekilde önce İl Başkanlığı Seçimi, ardından Kurultay ile noktalandı. Kurultayda seçimi kazanan genel başkanımız tüzük değişikliği ve adayları ön seçim ile belirleyeceğinin sözünü verdi. Daha sonra sürecin kısalığından tüzük değişikliğini ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Ön seçim sözünü veren Genel Başkanımız, yine yasal süreler nedeniyle üyeler ile ön seçimin zor olacağını söyleyerek örgüt denetiminde ön seçimden bahsetti. Giresun, Zonguldak, Kırklareli ve Edirne ‘de örgüt denetiminde ön seçim yapıldı. Demek ki istenildiğinde örgüt denetiminde ön seçim yapılabiliyormuş.

Ön Seçim konusundaki ısrarımızı bilen Genel Merkez, Foça’yı bu kategoride değerlendirmedi. Bu konuyla ilgili Genel Merkez’den gelen ön seçim genelgesine cevaben yönetim kurulumuzla birlikte kesinlikle ön seçim istediğimizi belirttik. Sandık için çok çaba gösterdik. her türlü yolu denedik. Her türlü iletişime geçtik; fakat Genel Merkez Foça’yı ve Foça’nın iradesini yok saydı.

Aday Adaylığı süreci devam ederken tekrar Genel Merkez’den gelen genelge bu sefer; meclis üyelikleri ile ilgiliydi. Fermuar sistemi ile ön seçim konusunu içeren bu genelgeye yine yönetim kurulumuz ile ortak verdiğimiz kararla; tüm meclis üyesi adaylarının ön seçim ile belirlenmesi yönündeki görüşümüzü bildirdik.

Bu süreçte tüm yönetim kurulu üyelerimiz ve şahsım adına hiç kimseye yakın durmadan, tüm aday adaylarımıza eşit mesafede davrandık ve şeffaf bir süreç geçirdik. Şimdi geldiğimiz nokta şudur; tüm ısrarlarımıza rağmen sesimizi bir türlü duymak istemeyen Genel Merkez, ısrarcı biçimde bizi yok saydı.

Genel Merkez Foça Halkı’nın, iradesini, sıkıntılarını, taleplerini umursamadı, dinlemedi. Tepeden inme; antidemokratik şekilde dayatmacı ve dar kadrocu zihniyetle gizli rant planlarını hayata geçirecek kadrolaşma peşinde koştu.Düzeltebilir diye son güne kadar mücadele ettik.

Olmadı. Şimdi; halkımıza verdiğimiz sözü tutuyoruz. Foça’nın iradesini hiçe sayan, Foça Halkı’nın çıkarları yerine, büyük rant sermayesinin isteklerini yerine getirmeye karar vermiş, Atatürk İlke ve Prensipleri ile bağdaşmayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişten bugüne kadar getirdiği değerleri ayaklar altına alan yapılanmanın suç ortağı olmayacağız.
Foçamız’a ve Cumhuriyet Halk Partimiz’e sahip çıkmaya, onları korumak adına; Foça Halkı’nın mutluluğu, huzuru ve refahı için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. “Her şey bitmiş göründüğünde ya yeni bir yol bulacağız; ya da yeni bir yol yapacağız.” Foça için mücadelemiz devam edecek. Hakkınızı helal edin, kalın sağlıcakla" sözlerine yer veildi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78