• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 27 °C

Foça'da Barış Rüzgarları

Foça'da Barış Rüzgarları
İzmir’in turistik İlçesi Foça; Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan iki İzmir’den Türk üç müzisyenden oluşan Grup Lalades’le coştu. Foçalılar ve Foça’yı ziyarete gelenler iki yakanın çocuklarının çaldığı, çoğunluğu her iki dildede söylenen şarkılara eşlik etti.

İzmir’in turistik İlçesi Foça; Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan iki İzmir’den Türk üç müzisyenden oluşan Grup Lalades’le coştu. Foçalılar ve Foça’yı ziyarete gelenler iki yakanın çocuklarının çaldığı, çoğunluğu her iki dildede söylenen şarkılara eşlik etti. Hareketli parçalarda  sirtakiler halaylar birbirine karıştı.

Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda ki konseri Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de izledi.  2015 yılında gitarist ve vokal  Oral Girginer tarafından kurulan grupta baterist Naci Üstün  ve klavyeli çalgılarda Orcan Girginer ile birlikte Sakız Adası’ndan buzukisiyle Giannis Bris ve solist Despoina Tsourou ‘da yer aldı.Çeşitli zamanlarda bir araya gelip her iki ülke sahnelerinde müzik yapan Grup Lalades Foça konserine Giannis Bris’in buzuki  solosuyla başladı.

İKİ DİLDEN BİR AĞIZDAN
Türkiye’de Sezen Aksu’dan, Yeni Türkü’ye, Aşkın Nur Yengi’den Duman ve Nilüfer’e kadar pek çok sanatçı ve grup tarafından Türkçe sözlerle ,  Yunanistan’da da başta dünyaca  ünlü Haris Aleksiu omak üzere çok sayıda sanatçı tarafından Yunanca seslendirilmiş ve her iki ülke insanının kendisinden kabul ettiği şarkılarla süren konserde klasik Türk Müziğinden örneklere de yer verildi.  Ülkemizde Olmasa Mektubun, Beni Yak Kendini Yak , Telli Telli, Yedikule, Ya Mustafa, Olmaz olmaz  gibi bilinen çok sayıda ortak şarkıya dinleyicilerde eşlik etti.

Konserin bir bölümünde yaşanan elektrik kesilmesi de coşkuyu dindirmedi.Bazı vatandaşlar ve solist Despoina Tsourou  çalan parçalara dayanamayarak birlikte halay çekti, sirtakiler, çiftetelliler birlikte oynandı.Filoğlu Grup/ Nar Atölye sponsorluğunda, Foça Kaymakamlığı ve Foça Belediyesi himayelerinde düzenlenen ve barış rüzgarlarının estiği gecenin sonunda sanatçılara plaket ve çiçek takdim edildi.    

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78