• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 23 °C

Foçalı Genç Şef Türk Lezzetleriyle Venezüella'da

Foçalı Genç Şef Türk Lezzetleriyle Venezüella'da
İzmirli genç şef Meriç Batuhan Aydın; Türk ve Dünya Lezzetleri ile çıktığı yola Güney Amerika Kıta’sında Venezüella’nın Başkenti Karakas (Caracas)’ta devam ediyor.

İzmirli genç şef Meriç Batuhan Aydın; Türk ve Dünya Lezzetleri ile çıktığı yola Güney Amerika Kıta’sında Venezüella’nın Başkenti Karakas (Caracas)’ta devam ediyor. Daha öğrenci iken katıldığı yarışmalar ve ustalık döneminde ki başarılarıyla 150’ya yakın madalya kazanan, Türkiye’nin çeşitli turizm merkezlerinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs’ta çalışan , bir süre bir üniversitede geleceğin lezzet ustalarının yetişmesi için dersler veren  Aydın, Türk mutfağını yurtdışında derecelendirmek ve öz yemeklerimizle Michelin Yıldızı almayı amaçlıyor.   
       
Meriç Batuhan Aydın 29 yaşında. İzmir’in Konak İlçesi’nde doğdu. Yanında yetiştiği Dedesi’de yurtdışında çalışmış, İzmir Bayraklı’da lezzetleriyle ünlü restoran işletmiş bir aşçı.  Annesi Dilek Aydın ile restoranın mutfağına yardım ederken yemek kültürüne ve aşçılığa sevdalandı. Alanında eğitimi de ihmal etmedi. Foça Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfak bölümü sonrasında Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü  Aşçılık Programı’nı bitirdi.  Lise ve üniversite yıllarında girdiği birçok yarışmadan 150’ya yakın madalya kazandı. Bir televizyon kanalının düzenlediği Master Chef yarışma programında ilk 30’un içinde yer buldu. İzmir’de başlayan çalışma hayatında, Foça, Çeşme, Bodrum, Antalya gibi turizm merkezleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)’nin önemli lezzet durakları yer aldı. KKTC’deki bir özel üniversitede (Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ)) öğretim görevlisi olarak geleceğin aşçılarının yetişmesine katkı verdi.  Daha önce çalıştığı ustaların referansı ve yarışma programının sağladığı tanınırlıkla kendisini Venezüella’nın Başkenti Karakas’ta buldu. 2023 Aralık Ay’ından beri Karakas’ta, sahibi de Türk olan bir restoranın (istanbul Cuisine Restaurant)  şefliğini üstlendi. Mutfağında, bir Türk pide ustası ve Venezüella, Paraguay ve Kolombiya’lı lezzetçilerle birlikte çalışıyor. 

TÜRK MUTFAĞI MİRASIMIZ TANITMAK GÖREVİMİZ 
Geçtiğimiz Eylül Ay’ında Foça’da dünya evine giren Meriç Batuhan Aydın gelecek için en büyük planının Türk Mutfağını yurtdışında derecelendirmek ve Michelin yıldızıyla taçlandırmak olduğunu söyledi.  Meriç Batuhan Aydın;” İzmir'in Foça ilçesinde yetiştim. Dededen anneden aşçıyım. Yaratıcılık ve yenilik karakterimde var. Kıtalar arası yolculukta onların büyük etkisi var. Her yemekte özgünlüğün ve kalitenin tutkulu bir savunucusuyum. Mesleki kariyerimde ilk prensibim Türk mutfak kültürünü başka milletlere aktarmak ve bu süreçte Türk mutfağı mirasını yarınlara taşımak olmuştur. Gelecek için en büyük planım Türk mutfağını yurt dışında derecelendirmek ve Michelin yıldızı almaktır. Venezüella’da çok Türk yok. Ama diplomatlar ve temsilciliklerimizin personeli müşterilerimizi arasında. Türk, Osmanlı ve Akdeniz Mutfağı ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Hem Venezüella’lılara, hem de dünyanın her yerinden burayı ziyarete gelenlere, Osmanlı döneminden günümüze gelen mutfak mirasını gün yüzüne çıkaran  lezzetler olarak sunuyoruz. Şu an işletmenin akıl ve kar ortağıyım. İlerleyen zamanlarda Güney Amerika’dan başlayıp, tüm Amerika kıtası ve dünyanın çeşitli noktalarında şubeleşme hedefim var. Türk gastronomi kültürü çok zengin. Bu zenginliği dünya insanlarına ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sunduğumuz her yemek tarih ve tutkuyla doludur ve yüzyıllar boyunca süregelen mutfak geleneklerine bir övgüdür. Bize bırakılan bu mirası dünya çapında tanıtmak ve aktarmak eğitimli genç şefler olarak bizim tarihi görevimizdir”   dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78