• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 25 °C

İzmir Sana Kanım Feda Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor

İzmir Sana Kanım Feda Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor
“İzmir Sana Kanım Feda Projesi” projesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi arasında gönüllü kan bağışçısı kazanılması ve kan bağışçısı olma konusunda bilinçlendirme faaliyetlerinin

“İzmir Sana Kanım Feda Projesi” projesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi arasında gönüllü kan bağışçısı kazanılması ve kan bağışçısı olma konusunda bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yenilenenprotokol kapsamında, 23 Ekim Pazartesi günü saat 10.00 da İzmir Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
İlgili kampanyaya İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Türk Kızılay Ege Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu’nun yanı sıra şube müdürleri, Karşıyaka ilçe okul müdürleri ve veliler katıldı. Yoğun ilgi gören kampanyada ilk kan bağışı İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi tarafından yapıldı.

İzmir’e Kan Gelecek
Kan bağışı etkinliğinde söz alan Yahşi, “Biliyoruz ki kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır ve devamlılığını sağlamak elzemdir. Muadili olmayan bu hayati sıvının bağışında bulunmak, insani bir ödevdir ve hepimizin katkıda bulunabileceği bir sorumluluktur.Bir kişinin dâhi sağlığın kavuşmasına vesile olabilirsek ne mutlu bize. Bununla birlikte düzenli olarak yapılan kan bağışının insan sağlığına olumlu etkileri de bilim insanlarınca sürekli anlatılmaktadır. Ülkemizin dört bir yanında geniş kitlelere ulaşarak insanların bilinçlendirmek üzere fedakârca çalışan Kızılay’a da çok teşekkür ediyoruz. ’’ diyerek şöyle devam etti: “İzmir eğitim ailesi olarak bu hassasiyetimizi toplumun her kesimine ulaştırmak, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren kan bağışının hayati önemi noktasında bilinçlendirmek istiyoruz. Onlara, kan bağışının ne kadar değerli olduğunu öğretmek, insanlığa nasıl katkı sağlayabileceklerini göstermek için örnek olmak istiyoruz.” Yahşi ,“Yaşadığımız depremler, bize gösterdi ki hazırlıklı olmak hayati öneme haizdir. Bu anlamda kan bağışı, yaşamları kurtarmak için elimizdeki en güçlü araçlardan biridir. Bir araya geldiğimizde büyük bir fark yaratabiliriz.” diyerek sözlerine son verdi.
Kampanyanın gerçekleştirildiği İzmir Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi. “İzmir Sana kanım Feda” projesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okul ve kurumlarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik eğitimlerin yanı sıra kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyalarının artarak devam etmesi hedefleniyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78