• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 22 °C

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali yıkılıyor

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali yıkılıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir otogarına ilişkin sosyal medya hesabında açıklamada bulundu. Başkan Soyer “İzmir Otogarı’nın bu hali ne? Asla İzmir’e yakışmayan bir yapı” ifadelerini kullanarak Soyer, otogarın yıkımı için 26 Temmuz ta

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir otogarına ilişkin sosyal medya hesabında  açıklamada bulundu. Başkan Soyer “İzmir Otogarı’nın bu hali ne? Asla İzmir’e yakışmayan bir yapı” ifadelerini kullanarak Soyer, otogarın yıkımı için 26 Temmuz tarihini vererek şu açıklamalarda bulundu.

“Bundan tam 25 yıl önce, tüm hakları bir firmaya devredilmiş olması sebebiyle elimizi kolumuzu bağlayan kördüğüm, Aralık 2023’te çözülecek. Biz de aynı gün yıkıma başlayacağız.Yıllardır verdiğimiz hukuksal mücadele ve onca uzatmalı davalarımızla canınızı sıkmak istemediğimiz için açıklama yapmadık ama artık sona yaklaştık. İzmir Otogarı’nın 25 yıllık işletme hakkını elinde bulunduran şirketin sözleşmesi, 2023 yılı Aralık’ta sona eriyor. Sözleşme biter bitmez firmayı tahliye edeceğiz. Şu anki otogarı, haftaya bugün detaylarını sizinle paylaşacağım bambaşka bir ana transfer merkezine dönüştüreceğiz. Kısacası sevgili hemşerilerim, İzmir’de sizin rahatsız olup da bizim görmezden geldiğimiz hiçbir konu olamaz. Eğer o konu çözülemiyorsa bilin ki biz buz dağının görünmeyen tarafında en az birkaç dava, bir dizi resmi görüşme ve onay mekanizması ile mücadele ediyoruzdur.
Yakında şehrimize gelenleri, İzmir’e çok yakışacak bir Ana Transfer Merkezi karşılayacak.
26 Temmuz’u bekleyin” Dedi.

Çevre dostu proje
155 bin 200 metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje yeşil alan miktarı, simgesel bir yapı barındırması, kentlinin kullanımına açık kamusal mekanları ve ana transfer merkezinin enerji ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak olması ile ön plana çıkıyor. Terminal yapısı otobüs hareket alanını, park ve bekleme alanlarını kuşatarak gizliyor ve dış çeperinde ise kamusal kullanıma açık alanlar oluşturuyor. Çok işlevli içeriği ile kentle zengin bir ilişkinin kurulmasının hedeflendiği projede alanın merkezinde zeytinlik bulunuyor. Böylelikle otobüs ile gelen ve giden yolcular büyük bir zeytin bahçesinde karşılanacak ve uğurlanacak. Bu alan aynı zamanda afet durumlarında toplanma ve geçici barınma alanı olarak da kullanılabilecek. Enerji etkin tasarım ile gün ışığı kullanımı, doğal havalandırma, güneş kontrolü, gri su ve yağmur suyu kullanımı, güneş enerjisinden yararlana, topraktan ısı enerjisi elde etme uygulamalarıyla ana transfer merkezinin enerji ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynaklarından kullanılması sağlanacak.
 
Projede yolcu terminali, otel, hostel, ticari birimler, kafe, restoran, büfe, sergi ve gösteri alanları, ofis bölümleri, kamusal hizmet noktaları, bakım-onarım alanları, kent meydanı, Metro  ve YHT bağlantıları, 850 araçlık otopark, 250 araçlık otobüs ve minibüs otoparkı ile kent içi ulaşım bağlantıları bulunuyor.

11092020_134210_0.jpeg11092020_134210_2.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78