• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 13 °C

SOLOTÜRK Ekibi, Ege'ye konuk oldu

SOLOTÜRK Ekibi, Ege'ye konuk oldu
Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK, Ege Üniversitesine konuk oldu. Ege Üniversitesi(EÜ) tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında Tıp Fakültesinde “Havacılık ve Gençlik” konulu söyleşiye katılan ekip, ardından Ege Üni

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK, Ege Üniversitesine konuk oldu. Ege Üniversitesi(EÜ) tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında Tıp Fakültesinde “Havacılık ve Gençlik” konulu söyleşiye katılan ekip, ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti.

EÜ Tıp Fakültesinin düzenlediği “Havacılık ve Gençlik” konulu söyleşinin konukları Türk Hava Kuvvetleri SOLOTÜRK Gösteri Pilotları Hava Pilot Yarbay Emre Mert, Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule oldu. Söyleşi sonrası Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, gösteri ekibini makamında ağırladı. Ekibi ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Tıp Fakültemizin düzenlediği söyleşide öğrencilerimizle ve personelimizle buluşan SOLOTÜRK ekibine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.  Ekip,  Rektör Budak’a imzaladıkları SOLOTÜRK posterini hediye etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen söyleşiye; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz,  SOLOTÜRK Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Alper Şen, Hava Astsubay Muhammed Bölükbaşı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. SOLOTÜRK gösteri pilotları söyleşide, meslek yaşamları ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

“Hep birlikte Cumhuriyetimize sahip çıkacağız”

 Etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşku ile karşıladığımız bugünlerde ülkemizin ve Türk Hava Kuvvetlerinin gururu SOLOTÜRK ekibini fakültemizde ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Olağanüstü yetenekleriniz ile ülkemizin güvenliği için var gücünüz ile çalışırken, yaptığınız gösteriler ile Türk Hava Kuvvetlerinin gücünü tüm dünyaya sergiliyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Geleceğe güçlü bir biçimde ulaşmak, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır. Cumhuriyet; düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister’ demiştir. Bizler tıpkı Atamızın dediği gibi, düşünce, beden ve bilimle, sizlerle hep birlikte Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizleri gökyüzünde izlerken her zamankinden daha çok heyecan duyuyoruz” dedi.

“SOLOTÜRK, milletimize 100. yıl armağanıdır”

Ege Üniversitesi'nde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Hava Pilot Yarbay Emre Mert, “İzmir’de Cumhuriyetin 100’üncü yılında Ege Üniversitesinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetlerinin, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türk Milletine bir armağanıdır”  dedi.

Hava Pilot Yarbay Mert, “Bizler sadece SOLOTÜRK pilotu değil aynı zamanda birer savaş pilotuyuz.  SOLOTÜRK, ülkemizin sahip olduğu kaynakları en etkin şekilde kullanan, yetenekli pilotları sayesinde Türk Hava Kuvvetlerinin caydırıcı gücünü temsil eden, pilotlarımızın ülke bekası için neleri başarabileceklerini gösteren, yurt içi ve yurt dışında performansını estetik biçimde sergileyen gösteri ekibidir” dedi.

Hava Pilotu Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule ise katılımcıların ekiple ile ilgili merak ettiği soruları cevapladı. 

Söyleşi sonrasında Dekan Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Hava Pilot Yarbay Emre Mert, Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule’ye “Teşekkür Belgesi” takdim etti. Yoğun ilginin olduğu etkinlikte, katılımcılarla fuaye alanında bir araya gelen SOLOTÜRK ekibi imza verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78