• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C

TEKNOFEST- İzmir’de Ege Üniversitesi rüzgârı esecek

TEKNOFEST- İzmir’de Ege Üniversitesi rüzgârı esecek
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Ege Üniversitesinin de akademik paydaşı olduğu TEKNOFEST 2023, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle İzmir Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Ege Üniversitesinin de akademik paydaşı olduğu TEKNOFEST 2023, Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle İzmir Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara’dan sonra yolculuğuna İzmir’de devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin üçüncü ve son durağı İzmir olacak. Festival, 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin paydaşı olan Ege Üniversitesi de öğretim elemanı ve öğrencilerden oluşan 23 bilim ve teknoloji takımıyla yerini alacak. Egeli takımlar, hazırladıkları bilim ve teknoloji temalı projelerini Ege Üniversitesi Senatosu Üyelerine sundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla geleceğe umutla bakan bir Türkiye için ‘Sen Geleceksin Diye’ mottosuyla yapılan,  dev organizasyonun paydaşı olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Tam bağımsız Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST, coşku ve heyecanı İzmir’imizde göklere taşıyacak. Ege Üniversitesi ailesi olarak bu büyük buluşmaya gün sayıyoruz” diye konuştu.

Senato ve Yönetim Kurulu toplantısında TEKNOFEST’e katılan Egeli öğretim elemanı ve öğrencileri ağırlayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Takımlarımız senato üyelerimize hazırladıkları projeleri sundular. Öğrencelerimiz, Ar-Ge ve inovasyon içerikleri çalışmalarıyla bizleri gururlandırdılar.  En başından bu yana TEKNOFEST'i sahiplenen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ege Üniversitesi olarak Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla TEKNOFEST İzmir' e hazırız. 23 bilim ve teknoloji takımımızla yer alacağız. Başta İzmir’imiz olmak üzere tüm bölgemizi yeni nesil teknolojilerin sergileneceği bu önemli programa bekliyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesinin uluslararası düzeyde eğitim öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı ile TEKNOFEST’te önemli başarılara imza attığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Türkiye Yüzyılını bilimin ve teknolojinin yüzyılı yapmak için hem yoğun bir şekilde çalışıyor hem de çağın ruhunu yakalayan gençler yetiştiriyoruz. Paydaşı olduğumuz dünyanın en büyük uzay, havacılık, bilim ve teknoloji festivalinin son etabı TEKNOFEST İzmir’e özel olarak hazırlandık. Heyecanlıyız,  başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm gücümüzle bu dev organizasyonda yer alacağız. Yeni nesil teknolojilerin sergilendiği üniversitemiz standına milli ve yerli teknoloji severleri bekliyoruz. Ülkemizin yarınları için kafa yoran, ter döken her bir evladımızı şimdiden tebrik ediyorum” dedi. 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78