• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İzmir 27 °C

Türk Eğitim-Sen'den Eğitimde Şiddete Karşı Net Çağrı

Türk Eğitim-Sen'den Eğitimde Şiddete Karşı Net Çağrı
Türk Eğitim-Sen Aliağa Şubesi İstanbul'da bir özel lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki gösterirken yaptıkları açıklamayla önlemlerin bir an önce alınması gerektiğine dikkat çektiler.

turk-egitim-sen-02.jpg

Türk Eğitim-Sen Aliağa Şubesi İstanbul'da bir özel lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki gösterirken yaptıkları açıklamayla önlemlerin bir an önce alınması gerektiğine dikkat çektiler.

Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Aliağa Şubesi temsilcisi Sinan Baba: "Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz." Dedi.

DİSİPLİN YÖNETMELİKLERİ YETERSİZ
Eğitim alanında yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi için "Eğitimde Şiddet Yasası" çıkarılmasının zorunluluğunu vurgulayan Sinan Baba: "Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır," dedi ve ekledi: "Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları, öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarının gasp edilmesi, eğitimcilerimizi tahkir eden yayın, tutum ve açıklamalar, ‘eti senin kemiği benim’ şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır" Dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI
Türk Eğitim-Sen temsilcisi Sinan Baba, eğitim ortamlarında güvenliğin sağlanması ve eğitim çalışanlarının korunması için atılması gereken adımların olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çoğu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmaması, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılması, kamera sisteminin olmaması şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır," şeklinde konuştu ve çözüm olarak, "Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur" dedi. 

ŞİDDET GELECEĞİMİZE SIKILAN KURŞUNDUR
Sinan Baba, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin sadece okulların sorunu olmadığını, tüm toplumu ilgilendiren bir mesele olduğunu vurgulayarak, "Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur! Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz," ifadelerini kullandı. Bu mücadelenin, eğitimcilerin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması için sürdürüleceğini belirtti.

EĞİTİMDE ŞİDDETLE MÜCADELEDE BİRLİK ÇAĞRISI 
Sinan Baba, topluma ve özellikle ailelere yönelik bir çağrıda bulunarak, "Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek MİLLİ BİR ÖDEVDİR!" diyerek, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal duyarlılığın artırılmasının önemini vurguladı. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle mücadelede tüm toplumun, siyasilerin, sanatçıların ve sporcuların birlikte hareket etmesinin gerekliliğine dikkat çekti. 

turk-egitim-sen-03.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78