• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C

Üç Aylar Başlıyor

Üç Aylar Başlıyor
İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan üç aylar 12 Ocak Cuma günü başlıyor.

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin içinde yer aldığı üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yapılması tavsiye ediliyor.

Aliağa İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, üç aylar içinde birçok önemli gün ve gecenin olduğunu belirterek, bu ayların Müslümanların maneviyatını artırdığını söyledi. Coşkun, " Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece, üç ayların birincisi olan Recep ayına kavuşacağız inşallah. Bu mübarek aylara Regaib Gecesiyle girmiş olacağız. Yönelişimizin yalnızca Allah'a ve Resûlü'ne olması gerektiğini yeniden hatırlayacağız. Bu müstesna aylara bizleri yaklaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun.

Üç aylar, Cenâb-ı Hakk'ın ikram ve ihsanını müminlerin üzerine sağanak sağanak yağdırdığı rahmet ve mağfiret iklimidir. Yaratılış gayemizi tekrar tekrar tefekkür ettiğimiz, kulluk ahdimizi gözden geçirdiğimiz bereketli bir zaman dilimidir. Üç aylar, bizlere, kimi zaman hırs ve tamahla kirlettiğimiz zihin ve gönüllerimizi yeniden tertemiz etme fırsatı sunar. Bütün varlığımızla Allah'a sığınma, hata ve günahlarımızdan pişmanlık duyup çokça tövbe etmemiz gerektiğini hatırlatır." dedi.

Üç ayların kamerî takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsadığını vurgulayan Müftü Coşkun, bu ayların rahmet dalgalarının başladığı, manevî huzur ve sükûnun kalplere doğduğu, ilâhî rahmetin coştuğu ayların olduğunu belirtti. Coşkun, "Bu aylar girince müminlerin ruhlarını manevî bir hava kaplar. Bu mübarek aylar içerisinde öyle feyizli ve bereketli geceler vardır ki, Allah'ın rahmeti bu gecelerde müminler üzerine yağmur gibi yağar. Tekrar üç aylarınızı ve Regaib Kandilinizi tebrik ediyor, size, ailenize, sevdiklerinize, memleketimize ve tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz " ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78