• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Balkon Bahçeciliği Uygulama Projesi’

Balkon Bahçeciliği Uygulama Projesi’
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Buca Belediyesi’nin kentte yaşayan vatandaşları organik tarımla buluşturmak adına hayata geçirdiği ‘Balkon Bahçeciliği Uygulama Projesi’ ürün vermeye ba
BUCA’DA ORGANİK ÜRÜNLER BALKONLARDA YETİŞİYOR
 
Buca Belediyesi’nin kentte yaşayan vatandaşları organik tarımla buluşturmak adına hayata geçirdiği ‘Balkon Bahçeciliği Uygulama Projesi’ ürün vermeye başladı. Bahçesini balkona taşıyan gönüllü vatandaşlar organik ürün tüketmenin de tadına varıyor. 
 
Buca Belediyesi, balkonlarda sadece çiçek bakmanın ötesinde organik olarak mevsimlik sebze ve meyve yetiştirilmesini sağlamak adına hayata geçirdiği proje ile kentte yaşayan vatandaşları organik tarımla buluşturdu. Belediye, geçtiğimiz Mayıs ayında startını verdiği proje ile balkon tarımcılığına gönüllü olan 13 vatandaşa uygulamalı olarak balkon tarımcılığı eğitimi vermiş, roka ve maydanoz tohumu ile domates fidesi, saksı ve gübre dağıtmıştı. Aradan geçen 4 aylık zamanda balkonlarında yetiştirdikleri ürünlere gözü gibi bakan proje gönüllüsü vatandaşlar organik tarım yapmanın heyecanını yaşıyor. Balkon tarımcılığı gönüllüsü vatandaşlar, yetiştirdikleri organik ürünleri güvenle tüketmenin yanı sıra çocuklarına yedikleri sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini gösterme, tarımın önemini erken yaşlarda anlatma imkanı da buluyor. 
 
HEM TÜKETİYORLAR HEM TURŞUSUNU YAPIYORLAR
Belediye teşvikiyle balkonunda organik tarım yaptığını ve yetiştirdiği ürünleri kahvaltı da tüketmenin yanı sıra turşu bile yaptığını söyleyen proje gönüllüsü Nuran Özer, Bucalı vatandaşların projeye dahil olmasını istedi. Balkonunda organik tarım yapmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Özer, belediyenin hayata geçirdiği bu tür projelerin artarak devam etmesini istediklerini dile getirdi.  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78