• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İzmir 23 °C

Bergama Artık Bakırçayı Kirletmiyor

Bergama Artık Bakırçayı Kirletmiyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Geçtiğimiz yıl çalışmaları tamamlanarak faaliyete geçen Atıksu Arıtma Tesisi’nin kesin kabul protokolü Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İller Bankası A.Ş. İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe tarafın

Atıksu Arıtma Tesisi’nin kesin kabul protokolü imzalandı
“Bergama’nın atıksuları artık Bakırçay’ı kirletmiyor”
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Geçtiğimiz yıl çalışmaları tamamlanarak faaliyete geçen Atıksu Arıtma Tesisi’nin kesin kabul protokolü Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve  İller Bankası A.Ş. İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe tarafından imzalandı.
Atıksuların insan ve çevre sağlığına uygun hale getirilmesi amacıyla çalışmaları Bergama Belediyesi’nce yürütülen Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete başladığı günden bu yana Bergama’nın günlük 13 bin metre küp debilik atıksuyunu arıtarak Bakırçay Deresi’ne dökülmesini sağlıyor.  78 bin kişilik nüfusun arıtma ihtiyacını karşılayan tesis, karbon, azot ve fosfor gideriminin büyük ölçüde arıtılmasını da sağlıyor.
Avrupa Standartları’na uygun olarak hazırlanan,  uzun vadede Bergama’nın artacak nüfusunun arıtma ihtiyacını da çözebilecek potansiyele sahip tesis,  kentteki atık suyu büyük ölçüde arıtılmış olarak doğaya salıyor. Arıtma sonucunda çıkan stabil suyun ileriki dönemlerde tarımsal alanların sulanmasında, çamurun ise; gübrelemede kullanılabilecek hale gelecek.
24 saat boyunca Bergama’daki atıksuyu arıtan tesiste,  şehir şebekesinden gelen atıksular toplama bacası, kaba ve ince ızgara, havalandırma, havuz ve filtreleme işlemlerden geçtikten sonra Bakırçay’a dökülüyor.  Tam zamanlı çalışan tesis ile Bakırçay artık daha temiz akıyor.
Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, tesisin uzun bir süreç sonunda faaliyete geçtiğini, önceki dönemlerde kentte görev yapmış belediye başkanlarının da tesisin hayata geçirilmesine yönelik çabaları bulunduğunu ifade ederek; “Bergama’nın kamoyunda da bilinen bir çevre duyarlılığı söz konusu. Yerel yönetimlerin bu tür projeleri hayata geçirmeleri çok önemli. Hem yakın zamanda devreye giren Katı Atık Bertaraf  Tesisi ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’miz, hem de Atıksu Arıtma Tesisi bu konudaki hassasiyetimizi gözler önüne süren önemli projeler” dedi. Başkan, hizmete giren tesislerle birlike atıksuların artık Bakırçay’ı kirletmediğini söyledi, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
İller Bankası Bölge Müdürü Menekşe ise, “ İmzaladığımız kesin kabul protokolüyle yüz akı tesisin Bergama Belediyesi’ne devri gerçekleşmiş oldu. Atık suların insan ve çevre sağlığına uygun hale getirilmesi ve çevre için güvenilir koşulların sağlanması oldukça önemli. Bu anlamda, yaşama geçirilen tesis Bergama ve Bakırçay  için büyük önem taşıyor” dedi. Menekşe, başta Başkan Gönenç’e olmaz üzere, tesisin inşaasında katkıda bulunan herkese  teşekkür etti, tesisin çevreye olan olumlu katkısının tüm Bakırçay Havzası’na hayırlı olmasını diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78