• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İzmir 18 °C

Bu Çiftlik Bildiğinizden Çok Farklı

Bu Çiftlik Bildiğinizden Çok Farklı
Urla Bademler Köyü’nde 30 yıllık matematik öğretmeni Tufan Döleneken tarafından kurulan Matematik Çiftliği, öykü ve oyun tarzı aktiviteler ile matematik eğitimini kabus olmaktan çıkarıyor

BU ÇİFTLİK BİLDİĞİNİZDEN ÇOK FARKLI
    
Urla Bademler Köyü’nde 30 yıllık matematik öğretmeni Tufan Döleneken tarafından kurulan Matematik Çiftliği, öykü ve oyun tarzı aktiviteler ile matematik eğitimini kabus olmaktan çıkarıyor. Hem matematik hem de eğlencenin tek bir nokta da buluştuğu çiftlikte, matematiğin eğlenceli yanları sunularak çocukların matematiğe olan bakış açılarının değişmesi hedefleniyor.

30 yıllık matematik öğretmeni olan Tufan Döleneken, Matematik Çiftliği’nin bir eğitim kurumu olduğunu ancak çocukların matematik korkusundan kurtulması için matematiğin farklı aktiviteler uygulanarak öğretildiğini ifade ederek çiftlikte kamp, havuz ve seramik yapma gibi etkinliklerin de gerçekleştiğini belirtti.

İZMİR’E MATEMATİK MÜZESİ

Her şeyin temelinde matematiğin var olduğunu dile getiren Döleneken, “Eğitim sistemimizin temeli matematiktir. Matematiğin dilini herkes anladığında hayatın daha da kolaylaşacağını göreceksiniz. Bu sebeple, İzmir’de ileriye dönük olarak bir matematik müzesi açmayı düşünüyorum. Bu hayalim gerçekleşirse İzmir Kültürpark’a bir Matematik Müzesi kazandırmış olacağız” dedi.

MATEMATİK ARTIK KABUS DEĞİL

Matematiğin bir kabus olmaktan çıkması için eğitimi öykülerle, oyunlarla sevdirerek gerçekleştirdiklerini açıklayan Döleneken, “Kendi geliştirdiğimiz oyunlarla çocuklara matematiği sevdiriyoruz. Eğitim sistemimizdeki hatalar çocuklarımızın matematiği bir kabus olarak görmesine yol açıyor. Çocuklarımızın eğitim sisteminde en çok korktuğu derslerin başında matematik geliyor. Biz matematiği sevdirerek, eğlendirerek çocuklarımıza aşılıyoruz” diye konuştu.

SOSYAL AKTİVİTE ÇİFTLİĞİ

Matematik Çiftliği’ne gelen çocukların sadece ders ile ilgilenmediklerinin altını çizen Döleneken birçok farklı sosyal aktivitenin çiftlik içerisinde gerçekleştiğini vurgulayarak, “Matematik çiftliğimiz hem eğitim veren bir kurum hem de bir çiftlik olduğu için çocuklarımız bahçede kamp kurabiliyor. Bunun dışında İngilizce öğrenebiliyor, seramik yapabiliyor. Ayrıca müzik, yüzme, basketbol, voleybol gibi etkinliklerle de hem kendini geliştiriyor hem de eğleniyor” dedi.

DOĞAL SEBZELER YAPILIYOR

Eğitime gelen çocukların sadece ders ile ilgilenmediklerini belirten Döleneken, şöyle konuştu: “Çocuklarımız aynı zamanda çiftliğimizin bahçesinde var olan bir sera içerisinde sebze ve meyve yetiştirmeyi de öğreniyor. Bunun dışında tamamen doğal yoğurt ve peynir yapmayı da eğlenerek görüyorlar.”

Yaz boyunca ortaöğretim seviyesine kadar 15 günlük yaz kampı yapılacağını da söyleyen Döleneken, matematiği korkarak öğrenmek zorunda kalan tüm çocuklu aileleri Matematik Çiftliği’ne davet etti. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78