• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Foça'da ORMAN Yangını

Foça'da ORMAN Yangını
HASAN ESER / aliağa haber/ alfativi/ İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık alanda gece geç saatlerde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın yerleşim alanlarını tehdit etti.

FOÇA'DA ORMAN YANGINI

HASAN ESER / aliağa haber/ alfativi/ İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık alanda gece geç saatlerde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.  Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın yerleşim alanlarını tehdit etti. Tatil için Foça'da bulunan vatandaşlar ve ilçe sakinleri yangın nedeniyle korkulu anlar yaşadı. Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın sırasında park halinde bulunan otomobiller bölgeden uzaklaştırıldı. Çevre sakinleri ise yangın söndürülene kadar sokakta bekledi.

Saat 23:00 sıralarında Foça kent merkezi yakınında ki Hilmi dağının Selimiye yakası mevkiinde çıkan orman yangını saat 01.00 sıralarında kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın bölgesinde çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 20 dekarlık ormanlık alan yanarak kül oldu.

Gece olması sebebiyle hava araçlarıyla müdahale edilemeyen yangına İzmir itfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Foça Deniz Üst Komutanlığına ait yangın söndürme araçları ile ekipler müdahale etti.Yangın alanına giden yol olmaması nedeniyle ekipler zor anlar yaşadı. Arazinin sarp olması nedeniyle müdahalede güçlük çekildi. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından arazözlerin yangın alanına ulaşabilmesi için iş makineleri de bölgeye sevk edildi.

Yerleşim alanına 500 metre kala kontrol altına alınan yangın, itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. Yangın nedeniyle ilçenin tamamına bir süre elektrik verilmedi. Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını izledi. Yaklaşık 20 dekar ormanlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangına yanlarında getirdikleri kazma, kürek gibi el aletleriyle müdahale eden bir grup gönüllü vatandaş adına konuşan Ümit Uzman, “Herkes sinema seyreder gibi karşıya geçip yangını izliyor. Bir ağacı bile yetiştirmek için yıllarca emek harcıyoruz. Ağaçlarımız kolay yetişmiyor. Kaldı ki yangına seyirci kalan insanların evleri bu gece burada tehdit altında kaldı. İnsanlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Örneğin ben canım pahasına da olsa böyle bir olay karşısında seyirci kalamam” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78