• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İzmir 16 °C

Gökovalı Belgeseli Doğduğu Topraklarda

Gökovalı Belgeseli Doğduğu Topraklarda
ALİAĞA HABER/ GÖKOVALI BELGESELİ DOĞDUĞU TOPRAKLARDA

GÖKOVALI BELGESELİ DOĞDUĞU TOPRAKLARDA

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Üyesi, Prof. Dr. Şadan Gökovalı için hazırlanan belgesel, Akyaka Yücelen Otel'de izleyiciyle buluştu. Yapımcılığını RGB Film Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Ali Murat Günay’ın yaptığı “Ben Kitaplarımla Yaşadım” adlı belgeselin İzmir’den sonraki ikinci adresi Muğla’da Akyaka oldu.

Etkinliğe Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, İGC Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, İGC Üyesi Fikret Alan, ve çok sayıda davetli katıldı.

Kültür Bakanlığı'nca desteklenen belgeselin gösteriminin ardından konuşan Yönetmen Ali Murat Günay, Şadan Gökovalı gibi bir değerin hayatının belgelenmesinin çok önemli olduğunu belirtirerek, “Şadan Gökovalı yaşayan bir tarih. Böyle insanların hayatının ve anılarının belgelenmesi, kayıt altına alınması bana göre çok önemli. Çünkü gelecek nesillere aktarılması gereken hayatlar bunlar. RGB Film Yapım olarak Şadan Hocam için bu belgeseli hazırlamak bir onur kaynağıdır. Bir yıldır devam eden ve tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız çalışmalar nihayet sonlandı. “Ben Kitaplarımla Yaşadım” belgeselimiz artık izleyicilerimizle buluşmaya hazır” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, belgesele ses vermiş olmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Şadan Gökovalı'nın İGC'ye üyeliği benim doğduğum yıl. Daha nice yıllar yaşayın. Onunla birlikte derse girme şansı yakaladım. Burada olmaktan ve belgesele ses vermekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de, “Belgeseli yapan ekibi kutluyorum. Çok güzel yansıtmış. Çok duygulandım. Şadan Gökovalı'yı düşündüğümde büyük bir sevgi alıyorum. Onunla beraberken tüm sıkıntıları siliyorum. Gökovamız çok güzel ama Şadan Hoca Gökova'ya sığacak kadar küçük değil. Hocamızın ismi Şadan Muğlalı olmalı. Şadan Türkiyeli, Şadan Anadolulu, Şadan Atatürkiyeli ismine sığacak kadar büyük bir değer. Ne kadar şanslıyız ki, birlikteyken can canayken kendisiyle ilgili bunları söyleme şansını yakaladık” diye konuştu.

Yücelen Otel'in Sahibi Hamdi Yücel Gürsoy da, belgesel ile Muğla değerinin hayatını izlediklerini kaydederek, “Yapanlara ve yaptıranlara teşekkür ediyorum. Hepimizin kalbini sızlatacak bir belgesel izledik” dedi.

Belgeselde Şadan Gökovalı'yı seslendiren Fikret Alan, Gökovalı'yla ilgili anılarını anlattı./ EGE BASIN GRUBU  aliağa güncel haber

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78