• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İzmir 16 °C
» »

İzmir'in Hasat Yılı Olacak

İzmir'in Hasat Yılı Olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdan kentsel altyapıya kadar yapımını sürdürdüğü birçok önemli proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdan kentsel altyapıya kadar yapımını sürdürdüğü birçok önemli proje, 2018 yılında hizmete girecek. Konak Tramvayı, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etabı, Bayraklı ve Bostanlı kıyı düzenlemeleri, Macera Park gibi yatırımlar bu yıl içinde tamamlanacak. 2018, İzmir Büyükşehir Belediyesi için adeta “hasat yılı” olacak. 
İzmirliler için 2018, birçok önemli projenin mutlu sona ulaştığı, kent adına önemli yatırımların hizmete alındığı bir yıl olacak. Birçok büyük projenin tamamlanmasıyla birlikte kent, özellikle ulaşım altyapısı anlamında rahatlayacak. 
2018’in ilk aylarından itibaren İzmir trafiğine nefes aldıracak bir proje daha hizmete girecek. Güzergah boyunca otobüslerin toplu ulaşımdaki payının azalmasıyla egzoz gazından kaynaklanan hava kirliliğinin de önlenmesini sağlayacak tramvay projesinin Konak etabı, yeni yılla birlikte tamamlanacak. Şubat ayında start alacak test sürüşleri ve ön işletme seferlerinin ardından Konak Tramvayı, İzmirlilerin günlük yaşamındaki yerini alacak. 
Konak Tramvayı, F. Altay Meydanı-Konak-Halkapınar arasında 12,7 kilometre uzunluğunda ve 19 durak, 21 araçla hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayını Çiğli’ye kadar uzatma çalışmalarına da bu yıl içinde başlayacak. Tramvayın yeni hattı, Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonundan başlayıp Atatürk Organize Sanayisine kadar uzayacak.

İzlenme: 6765
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78