• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C

Kanserojen Borular Sökülüyor

Kanserojen Borular Sökülüyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Aliağa’ya 12,5 milyonluk dev yatırım. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Aliağa içme suyu şebeke yenileme çalışmaları başlıyor.

ALİAĞA’NIN 165 KM’LİK İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR.

İZSU (İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ) ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ YENİLİYOR

ALİAĞA’YA 12,5 MİLYON LİRALIK DEV BİR YATIRIM DAHA

ALİAĞA BELEDİYESİ / BASIN BÜLTENİ / KUDRET KARAKULAK/

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Aliağa’ya 12,5 milyonluk dev yatırım. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Aliağa içme suyu şebeke yenileme çalışmaları başlıyor. İZSU (İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) yaklaşık 40 yıldır kullanılan ve ömrünü tamamlayan kentin tüm içme suyu iletim hattını yenileriyle değiştirecek. İZSU Aliağa kent merkezinde toplam 165 kilometre yeni içme suyu şebekesi döşeyecek.

ALİAĞA’NIN İÇME SUYU ŞEBEKESİ BİR YILDA BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK

Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyumlu çalışması, kentte birçok altyapı yatırımının hızla gerçekleştirilmesini sağlıyor. İZSU Aliağa’nın kent merkezi dışındaki Mahallesi Helvacı’da içme suyu şebekesini tamamen yenilenirken,  Aliağa’da ki çalışmaların yürütüleceği şantiye de TOKİ konutları bölgesine kuruluyor. Aliağa Belediyesi gözetiminde yapılacak olan çalışmaların birkaç gün içinde başlaması ve bir yılda bitirilmesi planlanıyor.

BAŞKAN OĞUZ; “KENTİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK VE ÖNEMLİ YATIRIM”

Aliağa’nın uzun yıllardır çözülmeyen altyapı problemlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüm bulduklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Helvacı’dan sonra Aliağa merkezde de içme suyu şebekemiz yeniliyor. İlk kez kentimizin su şebekesi yenilenecek. Uzun yıllardır kullanılan sağlıksız ve eskiyen hatlar yenileriyle değiştirilecek. Böylelikle kentimiz çok uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceği şebekeye kavuşacak. Bu şekilde hem kayıp kaçaklar büyük oranda sona erecek hem de arızlar nedeniyle yaşadığımızın kesintiler sona erecek.” dedi. Yatırımın büyük ve önemli, çalışmanın uzun soluklu olacağını ifade eden Başkan Oğuz, Büyükşehir ve İZSU yetkililerine teşekkür etti. 

KOCAOĞLU; “ŞEBEKE SUYUMUZU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ” 

Son günlerde damacana sularda ortaya çıkan kirlilik tartışması üzerine bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İzmir’in şebeke suyunun, İnsanı Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğin belirlemiş olduğu standartların çok üzerinde, temiz ve sağlıklı olduğunu belirtti. İzmir’de şebekeye verilen yeraltı ve yerüstü sularının mutlaka içme suyu arıtma tesislerinden geçirildiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, 21 ilçe ve 167 köydeki 303 noktadan numune alımları yaparak sonuçların internette yayınlandığını söyledi ve vatandaşların çeşmelerden akan suları gönül rahatlığıyla içebileceğini sözlerine ekledi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78