• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İzmir 14 °C

Pehlivan: Her Canlı Bizim İçin Kıymetli

Pehlivan: Her Canlı Bizim İçin Kıymetli
Menemen Belediyesi, Hatay’ı adeta yerle bir eden depremden kurtulan 14 köpek ve 3 kediye sahip çıkarak, Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldı.

Menemen Belediyesi, Hatay’ı adeta yerle bir eden depremden kurtulan 14 köpek ve 3 kediye sahip çıkarak, Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerde, on binlerce kişi yaşamını yitirdi. Depremler insanlar kadar, hayvanları da etkiledi.  Asrın felaketinin ardından başlattığı yardım kampanyası ile tek yürek olan Menemen Belediyesi, depremden etkilenen hayvanlara da kucak açtı. Hatay’da yaşanan deprem sonrası sahipsiz kalan 14 köpek ve 3 kedi Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde tedavi altına alındı. 
Menemen Belediyesi Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki veteriner hekimler Hatay’dan gönderilen can dostlarla tek tek ilgilendi. Temizlenip genel kontrolleri yapılan can dostların, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

YENİ SAHİPLERİNİ BEKLİYOR
Depremin üzerinden 1 ay aşkın sürenin geçmesine rağmen ilk günkü acının devam ettiğini ifade eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan; “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem, 11 ilimizi maalesef yerle bir etti. Devletimiz ve milletimiz o kadar güçlü ki tüm imkânlarını depremin yaralarını sarmak için harcıyor. Maalesef binlerce insanımız depremde vefat etti, yaralandı. Deprem, insanımızı olduğu kadar kedi, köpek başta olmak üzere can dostlarımızı da olumsuz etkiledi. Hatay’dan gelen can dostlarımız da bunlardan sadece birkaçı. Her canlı bizim için çok kıymetli. Belediye olarak can dostlarımıza sahip çıktık ve Menemen Belediyesi Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Menemen tüm canlıların ortak yaşam alanı.Emin ellerde olan can dostlarımızda fiziksel olarak bir yara ya da hasar yok ancak maalesef duygusal olarak ister istemez onlar da bu durumdan etkileniyor. Görevli personelimiz hepsiyle gerekli ilgiyi ve alakayı gösteriyor. Umarım hepsini sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuştururuz” diye konuştu.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78