• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İzmir 20 °C

Pisidia Antiocheia Kenti’nde Kep Attılar

Pisidia Antiocheia Kenti’nde Kep Attılar
Bölümlerini dereceyle bitirenlere ödüllerinin verildiği törende mezunlar alanda toplanarak and içti.Daha sonra öğrenciler kazı evinde gerçekleşen kokteylle eğlendi. SDÜ öğrencilerinin halk dansları ise ilgiyle izlendi.

ARKEOLOJİ ÖĞRENCİLERİ PİSİDİA ANTİOCHEİA KENTİ’NDE KEP ATTI

ADIM Üniversiteleri Arkeoloji Bölümleri tarafından her yıl farklı bir antik kentte düzenlenen mezuniyet töreni bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bulunan Pisidia Antiocheia Kenti’nde gerçekleştirildi.

Törene Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Çevikbaş, Yalvaç Kaymakamı  Dr. Ahmet Süheyl Üçer, arkeoloji bölüm başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan ADIM Konsorsiyumu Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “ADIM Konsorsiyumu 2004 yılında Aydın, Denizli, Isparta ve Muğla üniversitelerinin bir araya gelmesiyle kuruldu. Adımlarını çok hızlı atan bir birlik olduk. Bu birlikte mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde birbirimizi tamamlamamız amaçlanmıştı. Ama gelinen bu süreçte sadece mezuniyet sonrası eğitim değil, her türlü idari toplantılarımızı, bilimsel araştırmalardaki işbirliklerini, sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsayacak şekilde yükseköğretim kurulunca da kabul görmüş ve örnek teşkil eden bir birlik oldu. Beş yıl önce ADIM Üniversitelerinin başkanlığı görevine geldiğimde, bu konsorsiyumun bazı farklılıkları farkındalık haline getirmesi gerekliliğinden yola çıkarak, ilk olarak arkeoloji bölümü mezuniyet törenlerini kazı yapılan antik kentlerde yapma kararı aldık. Beş yıldır ADIM Grubu üniversitelerinin arkeoloji bölümü mezuniyetlerini antik kentlerde yapıyoruz. Bugünde beşinci durağımız Pisidia Antiocheia Kenti oldu. Mezun öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Kep töreni öncesi Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ADIM Üniversiteleri rektör ve temsilcilerine günün anısına hediyeler takdim etti.

Bölümlerini dereceyle bitirenlere ödüllerinin verildiği törende mezunlar alanda toplanarak and içti.
Daha sonra öğrenciler kazı evinde gerçekleşen kokteylle eğlendi. SDÜ öğrencilerinin halk dansları ise ilgiyle izlendi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78