• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İzmir 18 °C

Tarım Ve Hayvancılık Buluşması Rekor Kırdı

Tarım Ve Hayvancılık Buluşması Rekor Kırdı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / 11-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı son yılların en yoğun katılımla gerçekleş
İZMİR’DE DEV TARIM VE HAYVANCILIK BULUŞMASI REKOR KIRDI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
11-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı son yılların en yoğun katılımla gerçekleşen organizasyonuna ev sahipliği yaptı. 450 stantta1400 markanın yer aldığı fuarı, Türkiye’nin dört bir köşesinden iki bine yakın otobüs organizasyonu ile yaklaşık 250 bin kişi ziyaret etti. Böylece, fuar 110.000 metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük Tarım Fuarı olma özelliğini de ilan etti.
Orion Fuarcılık ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sektörün İzmir’deki buluşma noktası oldu. Dört gün süren fuar boyunca katılımcılar tarım ve hayvancılık alanındaki en son gelişmeleri ve yenilikleri ziyaretçilere sunma fırsatı yakaladı. 
 
TÜRK BALKAN ORTAK TARIM BULUŞMASI İLK KEZ İZMİR TARIM FUARI’NDA DÜZENLENDİ
Uluslararası ölçekte en büyük fuar olma özelliğini taşıyan İzmir Tarım Fuarı’nda oluşturulan ikili görüşme odaları ile yeni iş bağlantıları kurmak yolunda önemli köprüler atıldı. Fuarın onur konuğu ülkesi olarak yer alan Kosova başta olmak üzere Makedonya, Sırbistan-Karadağ gibi Balkan ülkeleri ile ilk defa bir Tarım Fuarı içinde1. Türk Balkan Ortak Tarım Buluşması yapıldı. Buluşmadan memnun ayrılan ülkeler seneye aynı toplantının Kosova’da yapılmasını talep etti.  
 
BU REKOR KOLAY KOLAY KIRILMAZ
Etkinlik bu yıl geçilmesi zor bir rekora imza attı. 54 ülkenin katıldığı İzmir Tarım Fuarını 250 bin kişi ziyaret etti. 230 bin hedefi ile yola çıkan Orion Fuarcılık, beklenenin üzerindeki ziyaretçi sayısı ile eşine az rastlanır büyüklükte bir organizasyon gerçekleştirdi. Türkiye’nin her coğrafyasından Fuar İzmir Alanı’na ikibine yakın otobüs organizasyonu yapıldı. Özellikle hafta sonu pik yapan organizasyonlar nedeniyle fuar alanı önünde uzun araç kuyrukları oluştu.  
 
DEV TARIM MAKİNALARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Traktör ve en son teknoloji tarım makinalarının tanıtıldığı B holünde dev makinalar göz doldurdu. Yüzde yüz Türk sermayeli markaların ve ithal traktörlerin yer aldığı alanda çiftçiler hem bütçelerine hem de aradıkları özelliklere uygun makinalara ulaşma imkânı buldu.
 
İlk defa bu yıl oluşturulan Arı Sokağı ile Türkiye’nin 81 ilinde yer alan arı üretici birlikleri davet edildi. Fuarın en tatlı sokağında sadece arı ve arıcılık malzemeleri tanıtılmadı. Sektörün sorunları da “Arıcılık Sektörü Konuşuyor 2” ile masaya yatırıldı. Fuarın A4 nolu holde özel yaptırılan padoklarında yer alan büyük ve küçük baş hayvanlar herkesin sevgilisi oldu. Altın Çan’ın sahibi olan Damla güzelliği ve verimliliği ile herkesi kendine hayran bıraktı. 
 
KÜÇÜKBAŞLARIN BÜYÜK MÜCADELESİ
Fuarda sergilenen son teknolojiler kadar İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlediği iddialı yarışmalar da organizasyona renk kattı.
 
Fuar yüksek verim kabiliyetleri ile dikkat çeken koyun ve keçi ırklarının kıyasıya yarışına sahne oldu. Osmanlı padişahlarının koyunu olarak nam salan Sakız Koyunu kategorisinde Mehmet Doğan Alukan, Tahirova Koyunu kategorisinde Reşit Aktuğ, Saanen keçisinde Necdet Güven, Maltız keçisinde Önder Baş ve Kıvırcık Koyununda ise Mehmet Çakmak 1. oldu.Bayan yetiştiriciler ise sağım becerileri ile kıyasıya mücadele etti. En kısa sürede en fazla sütü sağmak için ter döken yarışmacılardan Sevcan Çam 90 saniyede 2 buçuk litre süt sağarak rakiplerini geride bıraktı. / Ezgi Saraçoğlu Günay / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78