• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 20 °C

Abalıoğlu'dan Eğitim Yatırımı

Abalıoğlu'dan Eğitim Yatırımı
Yüzlerce öğrenciye sağladığı eğitim burslarının yanı sıra 2007 yılından bu yana eğitim odaklı vizyonu ile Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan ABALIOĞLU Grubu, ülkenin en büyük ilköğretim okulu niteliğindeki

ABALIOĞLU GRUBU"NDAN TÜRKİYE"NİN GELECEĞİNE 5 MİLYON 150 BİN TL"LİK YATIRIM

 

www.alfativi.net  www.egehakimiyet.com

Yüzlerce öğrenciye sağladığı eğitim burslarının yanı sıra 2007 yılından bu yana eğitim odaklı vizyonu ile Türkiye"nin geleceğine yatırım yapan ABALIOĞLU Grubu,  ülkenin en büyük ilköğretim okulu niteliğindeki ABALIOĞLU Yem Sanayi İlköğretim Okulu"nun ardından şimdi de ikinci okul yatırımı olan Orhan ABALIOĞLU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"nin açılışını gerçekleştirdi.  5 milyon 150 bin TL"lik bir yatırımın eseri olan lise, 43 derslik ve 2.600 öğrenci kapasiteli. Ayrıca beş adet bilişim ve iki adet fizik-kimya  laboratuarına sahip olan lisede, şu an için 170 öğretmen görev yapıyor.  

 

Ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu unvanıyla 1969 yılında faaliyete başlayan ABALIOĞLU Grubu, pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım-hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleriyle sektörüne öncü yatırımlar yapmaya devam ediyor. Kısa süre önce Lezita markası ile Türkiye"nin en büyük ve modern Et Entegre Tesisi"ni ülkemize kazandıran ABALIOĞLU Grubu, Türk ekonomisine sağladığı katkıları yanı sıra eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye"nin geleceğine de yatırım yapıyor.

ABALIOĞLU Grubu"nun, yeni eğitim yılı itibariyle hizmete sunduğu ikinci okul yatırımı olan Orhan ABALIOĞLU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"nin açılış töreni, 30 Ocak Pazar günü, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan"ın himayelerinde, Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, Denizli Valisi Sayın Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Sayın Nihat Zeybekçi ve protokol üyelerinin katılımıyla katılımıyla, ABALIOĞLU Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Abalıoğlu"nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

TÜRKİYE"NİN PARLAK GELECEĞİ İÇİN YATIRIMLARA DEVAM

Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye"nin geleceği olan çocuklara ve gençlere eğitim yatırımı yapmaktan onur duyduğunu dile getiren ABALIOĞLU Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABALIOĞLU Grubu olarak, sanayicilik ve girişimcilik ruhumuzu 42 yıldır ilk günkü heyecanla sürdürüyoruz. Kendi faaliyet alanlarımızda sektörümüzün öncü ve lider kuruluşu olmanın getirdiği ciddi sorumluluk dahilinde, 2007 yılından bu yana eğitim odaklı vizyonumuz ile Türkiye"nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bundan dört yıl önce ülkemizin en büyük ilköğretim okulunu eğitime ve çocuklarımıza armağan etmiştik, şimdi de 2.600 Türk gencine eğitim yuvası olan Orhan ABALIOĞLU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"ni ülkemiz eğitimine kazandırmamızın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Okullarımızdan yetişecek nice öğrencimizin, vatanımıza milletimize hayırlı birer evlat olacağına yürekten inanıyoruz. ABALIOĞLU Grubu olarak, Türkiye"nin parlak geleceği için yatırımlarımıza devam edeceğiz.” 

 

ABALIOĞLU GRUBU"NDAN ÜÇÜNCÜ OKUL MÜJDESİ 

Orhan ABALIOĞLU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından,  Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, ABALIOĞLU Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Abalıoğlu ve Sayın Cedide Abalıoğlu tarafından, Abalıoğlu Grubu"nun sosyal yatırımları kapsamında önümüzdeki dönemde açılması planlanan üçüncü okulun protokolü de imzalandı.

 

43 DERSLİKLİ LİSEDE, 4 TÜR OKUL VE 7 ADET LABORATUAR BULUNUYOR

Denizli ili merkezde, 24.919 m² yüzölçümlü arsa üzerine kurulu bulunan Orhan ABALIOĞLU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2010 – 2011 eğitim öğretim yılı itibariyle kapılarını açtı. 5 milyon 150 bin TL"lik büyük bir yatırım ile inşa edilen, 43 derslik ve 2.600 öğrenci kapasiteli lisenin bünyesinde Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere toplam 4 türde eğitim veren okul bulunuyor. 10 alan ve 22 dalda eğitim verilen lisede, ayrıca, öğrencilerin teknolojik gelişmeleri takip edebileceği ve deneyler yapabileceği 5 adet bilişim laboratuarı ile 2 adet fizik kimya laboratuarı mevcut. Orhan ABALIOĞLU Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi çatısı altında 170 öğretmen ve 9 idareci istihdam edilmiş durumda.

 

TÜRKİYE"NİN EN BÜYÜK İLKÖĞRETİM OKULUNU DA ABALIOĞLU GRUBU KURMUŞTU

ABALIOĞLU Yem Sanayi İlköğretim Okulu, Denizli"de 15.000 m² arsa üzerine 7.800 m² alana yapılan Türkiye"nin en büyük ilköğretim okulu olarak, 2007–2008 eğitim öğretim yılında faaliyete geçti. 32 derslik ilkokul, 4 derslik anaokulu olarak kullanılıyor ve toplam 1.440 öğrenciye eğitim imkanı sunuluyor.

 

 

ABALIOĞLU Grubu

ABALIOĞLU Grubu, 1969 yılında Denizli"de kurulan fabrikası ile ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu olarak faaliyetlerine başlamıştır. Pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım ve hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleri ile sağlıklı gelişmesini ve öncü yatırımlarını sürdürmektedir. 2009 yılında 500 sanayi kuruluşu içinde ilk 100"e girerek 80. olmuştur. 2010 yılı gerçekleşen 750 milyon TL"lik cirosu ile yem sektörünün lideri olarak faaliyetlerini tam bir entegrasyon yaklaşımı çerçevesinde gıda sektörüne de taşıyan ABALIOĞLU, Lezita markası ile ülkemizin en büyük ve modern Et Entegre Tesisi"ni ülkemize kazandırmıştır. ABALIOĞLU Grubu, Türkiye"nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmak, sanayinin gelişimine destek olmak, sektörün çağdaş seviyeye ulaşmasına öncülük etmek, istihdamı artırmak ve gençlere güzel bir gelecek sunmak hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Lezita

Yem sektöründe Türkiye"nin ilk ve lider firması olan Abalıoğlu 2006 yılından bu yana, kırk yıllık sanayi ve girişimcilik tecrübesini gıda sektörüne Lezita markası ile taşımaktadır. Toplam 100.000 metre karelik alanı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik Et Entegre Tesislerinden biri olan Lezita, toplum sağlığındaki büyük sorumluluğunun bilinci ile,  sağlık ve hijyen kavramlarını yaşam felsefesi haline getirmiş ve üretim tesisinden pazarlama zincirlerine kadar her aşamada kaliteyi en üst seviyeye çıkartmıştır. Bu misyonla faaliyetlerini AB kriterleri doğrultusunda sürdüren Lezita"da bio güvenlik önlemleri her noktada en üst seviyede uygulanmakta ve Lezita sahip olduğu son teknolojilerle sektörde farklılık ve üstünlük yaratmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78