• BIST 10319.96
  • Altın 2466.629
  • Dolar 32.217
  • Euro 35.1114
  • İzmir 19 °C

Aliağa'da Fidan Dikimi

Aliağa'da Fidan Dikimi
Aliağa’nın son yıllarda yaşadığı en büyük orman yangının yaralarını Aliağa Belediyesi saracak. Geçtiğimiz Temmuz ayı sonunda ilçenin doğu kesimini boydan boya kaplayan 70. yıl Cumhuriyet Ormanı'nın Şahin Tepesi

ALİAĞA BELEDİYESİ YANAN ALANLARI YENİDEN AĞAÇLANIRIYOR.

 

Aliağa"nın son yıllarda yaşadığı en büyük orman yangının yaralarını Aliağa Belediyesi saracak. Geçtiğimiz Temmuz ayı sonunda ilçenin doğu kesimini boydan boya kaplayan 70. yıl Cumhuriyet Ormanı'nın Şahin Tepesi mevkiinden başlayarak Yalı ve Kültür Mahallelerindeki yerleşim alanlarını tehdit ederek Haraççıbahçe Mevkii"ne kadar uzanan yangında zarar gören bölgenin ağaçlandırılması başlıyor. Aliağa Belediyesi, vatandaşların yanı sıra ilköğretim ve lise öğrencilerinin de katılımıyla 12 Kasım Perşembe günü bölgenin ağaçlandırılma çalışmasına başlayacak.

 

BİNLERCE SELVİ, AKASYA VE ÇAM FİDANI DİKİLECEK.

Belediye ekiplerinin bölgede ağaçlandırma için yaptığı hazırlıklar da son aşamaya geldi. Aliağa"da eğitim gören öğrencilerin ve doğaseverlerinde katılacağı ağaç dikme törenine 80. Yıl Cumhuriyet,  Aliağa ve Çok Programlı Lise"nin yanı sıra, Namık Kemal ve Atatürk İlköğretim Okullarında da öğrenciler katılacak. Belediye Başkanı Turgut Oğuz"un da katılacağı ağaç dikme töreninde 12 Kasım Perşembe günü bölgeye binlerce selvi, akasya ve çam fidanı dikilecek.

 

BAŞKAN OĞUZ"DAN FİDAN DİKİMİNE DAVET

12 Kasım Perşembe günü gerçekleşecek fidan dikimine tüm Aliağalıları davet eden Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz  “Sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Çok temiz hava soluduğumuzu kimse söyleyemez. Bizim gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en iyi miras temiz bir çevre. Bunun için yapabileceğimiz en güzel icraatlardan biride uygun olan bölgelere mümkün olduğunca ağaç dikmek olduğunu düşünüyorum. Menemen Orman İşletme Şefliği ile yaptığımız görüşme sonucunda, ilk etapta temizlenen ve ağaç dikmeye hazır hale getirilen 6 dönümlük araziyi yeniden ağaçlandıracağız. Kalan bölümün ağaçlandırılması ise etap etap devam edecek. Doğaya ve çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızı da ağaç dikmeye bekliyorum. Tabii ki bulunduğumuz bölgeyi ağaçlandırmak yeşillendirmek çok önemli olsa da korumak kollamak ve bu konuda toplumumuzun duyarlı olması da çok önemli. Daha temiz nefes alabilmemiz için doğaya hepimizin koruması ve sahip çıkması gerekir"" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78