• BIST 10190.95
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İzmir 25 °C

Aliağa’da İlaç Bertarafı

Aliağa’da İlaç Bertarafı
ALİAĞA HABER / Aliağa Belediyesinden “Evsel Atık İlaç Toplama ve Bertaraf” projesine tam destek. İzmir Eczacılar Odası’nın başlattığı ve İzmir Kalkınma Ajansı gibi birçok kurum ve kuruluşun desteklediği “Bu hareket

EVSEL ATIK İLAÇ TOPLAMA PROJESİNE ALİAĞA BELEDİYESİ"NDEN TAM DESTEK

 

ALİAĞA HABER / Aliağa Belediyesinden “Evsel Atık İlaç Toplama ve Bertaraf” projesine tam destek. İzmir Eczacılar Odası"nın başlattığı ve İzmir Kalkınma Ajansı gibi birçok kurum ve kuruluşun desteklediği “Bu hareket dünyaya ilaç gibi gelecek” sloganıyla yürütülen proje kapsamında kullanılmayan ilaçların toplanıp çevre ve doğaya zarar vermemesi için uygun şartlarda imha edilmesi için oluşturulan projeye Aliağa Belediyesi de katıldı. Belediye Tabibi Dr. Cantaş Şirin “Evlerde uzun süreler işe yarar diye bekletilip kullanılmayan ve daha sonra kent çöplüğüne atılarak biyolojik olarak çevreye büyük zararlar veren ilaçların toplanması için böyle bir proje gerçekleşti. Şu anda Aliağa"da 5 eczaneye proje kapsamında atık ilaçlarının depolanması için ağzı kilitli bidonlar konuldu. Toplanan ilaçlar Buca Belediyesi"ne ait ayrıştırma ofisine giderek orada teker teker ayrıştırılıyor ve kaydı tutuluyor ve çevreye zarar vermeden imha edileceği yerlere gönderiliyor” dedi.

 

BİLİNÇSİZ İLAÇ TÜKETİMİNİN ÖNÜNE GEÇMEK VE TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN

Projenin ülke ekonomisine ciddi bir etki yapacağını belirten Şirin “Nisan ayında oluşacak istatistik sonucunda kullanılmayan ve evlerde bekletilen ilaçlardan ne kadar büyük bir kayıp olduğunu göreceğiz. Bu proje tamamlandığında pilot bir proje olarak ülkemizin tümüne örnek olacak ve ilacı kullanan vatandaştan tutun reçeteyi yazan hekime kadar herkes tasarruf şartlarını bir kez daha gözden geçirme gereksinimi duyacak. Bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçmek için bu projeye destek vermeliyiz. Proje destek verecek vatandaşlarımız atık ilaçlarını Eczanelerde bulunan atık ilaç depolama bidonlarına teslim edebilirler. Daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız ise tabipliğimize başvurabilirler.” dedi.

 

BAŞKAN OĞUZ"DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI; “ÇEVRECİ KAMPANYAYA KATILALIM”

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz çevremizi korumak için herkesin projeye destek vermesi gerektiğini belirterek “Belediye olarak ilaçların depolanması ve bertaraf tesislerine ulaşması için her türlü ekip, ekipman desteğini vereceğiz. Dünyanın geleceğini korumak, çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için çevreci tüm projelere destek vermeliyiz vatandaş olarak da katılmalıyız. Tüm halkımızın projeye destek vermesini bekliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78