• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İzmir 18 °C

Eğitim Camiası Şiddeti Protesto Etmek İçin İş Bırakıyor!

Eğitim Camiası Şiddeti Protesto Etmek İçin İş Bırakıyor!
İstanbul'da bir özel lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi eğitim camiasını derin üzüntüye boğdu. Öğrenci şiddeti sonucu yaşanan bu trajik olay, eğitim çalışanlarını harekete geçirdi.

İstanbul'da bir özel lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi eğitim camiasını derin üzüntüye boğdu. Öğrenci şiddeti sonucu yaşanan bu trajik olay, eğitim çalışanlarını harekete geçirdi. Türkiye genelinde eğitim sendikaları, şiddeti protesto etmek ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etmek için ortak bir eylem kararı aldı.

Eğitim sendikalarının ortak açıklamasına göre, 10 Mayıs 2024 Cuma günü tüm Türkiye genelinde eğitim çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Eğitim sendikaları, şiddetin sadece kınanması değil, aynı zamanda şiddeti önlemeye yönelik kapsamlı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyor. Bu kapsamda, Ankara'da TBMM Çankaya Kapısı önünde ve diğer illerde valiliklerin önünde "Kınama Yetmez, Şiddet Yasası İstiyoruz" sloganıyla bir araya gelerek seslerini duyuracaklar.
Eğitim camiası, öğretmenlerin, öğrencilerin ve okul çalışanlarının güvenliğini sağlamak için acil adımların atılmasını istiyor. Açıklamada kamuoyunun ve ilgili kurumların desteğiyle şiddetin önlenmesi için ortak bir mücadele yürütülmesi gerektiği, eğitim çalışanları, yaşanan bu acı olayın bir daha tekrarlanmaması için tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğine, şiddetin eğitim ortamlarından tamamen temizlenmesi ve geleceğin nesillerinin güvenli bir eğitim ortamında yetişmesi için kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78