• BIST 10319.96
  • Altın 2466.629
  • Dolar 32.217
  • Euro 35.1114
  • İzmir 19 °C

Hasan Eser’e Zabıta Saldırısı

Hasan Eser’e Zabıta Saldırısı
İzmir’in Foça ilçesinde Foça Belediyesi Balık Hali binası etrafına gelişi güzel bırakılan çöp’ler vatandaşları isyan ettirdi. Etrafa kötü koku yayarak halk sağlığını tehdit eden çöp at

TURİZM İLÇESİ FOÇA"DA ÇÖP DAĞLARI OLUŞUYOR 

 

İzmir"in Foça ilçesinde Foça Belediyesi Balık Hali binası etrafına gelişi güzel  bırakılan çöp"ler vatandaşları isyan ettirdi. Etrafa kötü koku yayarak halk sağlığını tehdit eden çöp atıkları vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şikayetlerini Foça Belediyesi"ne bildiren çevre sakinleri  belediye"nin konuya duyarsız kaldığını iddia ederek  durumu  Ege Hakimiyet Gazetesi Foça Muhabiri"ne bildirdi.

 

 

Olay yerine görevini yapmak üzere giden Gazeteci Hasan Eser vatandaşın şikayetini gazetesinde dile getirmek üzere çöp manzarasının Fotoğrafını çekmek istedi. Bu esnada olay yerine gelen Foça Belediyesi Zabıta ekipleri, gazeteci Hasan Eser"i fotoğraf çekmemesi konusunda uyardı.

Eser, "Ben gazeteciyim ve bu  manzara benim için haber  değeri taşıyor. Ben işimi yapıyorum fotoğraf çekmekte benim en doğal hakkım, “dedi.

 

KENDİNİ BİLMEZ ZABITA HASAN ESER"İ TEHTİD ETTİ

 

Bunun üzerine  Zabıtalar fotoğraf çekmeye devam eden Hasan Eser"in üzerine yürüdü. Olay yerinde zabıtalar ile gazeteci arasında kısa süreli  bir sözlü münakaşa yaşandı.Münakaşa sırasında zabıtalara basın kartını göstererek ısrarla  gazeteci olduğuna dikkat çeken Eser"e zabıtalar “yedirtme gazeteciliğini git başka yerde başka bir şey çek” diyerek tepki gösterdi.

 

 

ESER, “BELEDİYENİN GÖREVİ HALK SAĞLIĞINI KORUMAK”

 

Münakaşa sırasında olay yerinde toplanan onlarca insan önünde haykıran Eser, “Ben nasıl işimi yapıyorsam sizde işinizi yapacaksınız. Fotoğraf çekilmesini istemiyorsanız böyle bir manzara"nın benim karşıma çıkmasına izin vermeyeceksiniz.”dedi. Olaya bire bir şahit olan vatandaşlar ise burası turizm kasabası ,üstelik gıda maddesi satan balık hali"nin etrafında böylesine iğrenç manzaraların karşımıza çıkması Foça Belediyesinin görevini yapmadığının göstergesidir . Gazetecinin fotoğraf çekmesini engelleyeceklerine görevlerini yapsınlar  ”diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

Haber : Şenol GÖK  Fotoğraf : Hasan ESER  Görüntü : Serkan ŞEN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78