• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 18 °C

İLK ANAHTAR Teslim Töreni

İLK ANAHTAR Teslim Töreni
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Atatürk İlk Öğretim Okulu’nun ilk anahtarı dönemin okul hademesi Ahmet Korkut tarafından düzenlenen törenle okula hediye edildi.

ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU'NUN  İLK ANAHTARI TESLİM EDİLDİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Atatürk İlk Öğretim Okulu’nun ilk anahtarı dönemin okul hademesi Ahmet Korkut tarafından düzenlenen törenle okula hediye edildi.

Tarihte ilk olarak Baltazi ailesinin konağı olan yer dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından 1933 yılında okula çevriliyor. 13 Nisan 1934 yılında Atatürk’ün Aliağa’yı ziyaretinden sonra Atatürk İlkokulu olarak değişen okulun ilk hademesi olan Ahmet Korkut (90) düzenlenen törenle okulun anahtarını Okul Müdürü Çetin Ekici’ye teslim etti.

Düzenlenen törene Atatürk İlkokulu Müdürü Çetin Ekici, Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mükerrem Çakın, ADD İzmir GYK üyesi Nazan Keskin, Mali Müşavir Selim Erkmen, Eğitimci – yazar Cevat Yıldırım katıldı.

Hademenin Türk toplumunda kötü tanındığını söyleyen eğitimci – yazar Cevat Yıldırım “Hademe aslında hizmet eden, görev yapan anlamındadır. Ahmet Amca, Eski adıyla Aliağa mektebinde uzun yıllar görev yapmış, Aliağa’nın öğrencilerine öğretmenlerine hizmet etmiş bir adam. Her zaman saygı görmeye layık. Cumhuriyeti ve Atatürk’ü beraberinde gelenlerle görmüş bir kişi. Biz Aliağa’lılardan bu adam için yürekten bir selam, bir merhaba istiyoruz, belediye otobüslerinde de en önde yer verilmesini istiyoruz” dedi.

Atatürk’ü gördüğü zaman yaşadıklarını anlatan Ahmet Korkut (90) “Çanakkale harbine giderken buraya uğramışlardı onu görünce çok heyecanlanmıştım yıllar geçmesine rağmen o heyecanı hiç unutamıyorum” dedi. Çok çalışkan olduğunu anlatan Korkut okula çok iyi baktığını söyleyerek “Okulun bahçesine çiçekler ağaçlar dikerdim. Zamanın öğrencilerde hiç zarar vermezdi sahip çıkarlardı” dedi. Ahmet Korkut Okulun anahtarını yeni nesillere hatıra olması için okula hediye ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından sınıfa geçildi burada Ahmet Korkut tablo içinde dönemin okulunun resminin altına yerleştirilmiş anahtarı Atatürk İlkokulu Müdürü Çetin Ekici’ye teslim etti. ADD İzmir GYK üyesi Nazan Keskin Ahmet Korkut’a çiçek verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78