• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 19 °C

İzmir’e iki misafir...

Yaşar Eyice

Biri Ankara’dan, diğeri İstanbul’dan... Biri bugün, diğeri haftaya İzmir’de...

Yaşar Eyice / Yeni Vizyon Gazetesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 kim 2016 cumartesi yani bugün İzmir’de...

Daha doğrusu dün gece geldi ama programı bugün...

Önce saat 10.30’da  Balçova’da, belediyenin toplu açılış törenine katılacak.

Oradan Bornova’ya geçilecek ve Bornova  Atatürk Stadı’nın resli açılışını yapacak.

 açılışı

Sonraki adres ise saat 13.30’da, Karşıyaka Belediyesi toplu açılış töreni...

Program aksamazsa saat 15.00’de Çiğli’de, 16.00’da ise Menemen’de açılışlar var.

Özelikle Menemen’deki Göl Park’ın ünü ve güzelliği kaç gündür dillerden düşmüyor.

Son durak ise saat 17.30’da Bergama’da, Kültür Merkezi’rir açılışı ve hizmete girişi.

21.35 uçağı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’ya dönecek.

Bu arada İzmir’deki partili ile bazı belediye başkanlarına bir önerim var.

Ankara’ya gidip, yan yana asker pozu verdikten sonra face’de paylaşacağınıza, yani masraf yapacağınıza, İzmir’e gelmişken genel başkan ile fotoğraf çektirerek tasarruf edersiniz.

Yakında yani 2017 baharında, AKP’li belediyelerden FETÖ’cülerin temizlenmesi için yapılması muhtemel olan ‘baskın olağanüstü’ seçimler öncesinde siyasi istikbal için kullanabilirsiniz.

Ama şunu da belirteyim: Gerek AKP’den gerekse CHP’den yapılan yetkili açıklamalarında kesinlikle 2017’de beçim olmayacağı konusunda...

Bunun bilinmesi de herhalde iyi olur.

*- İkisi çok önemli

Açılışlar için genelde belediyeler kendileri davetlerini yaptılar.

İzmir Büyükşehir Beediyesi, daha doğrusu Aziz Kocaoğlu sadece iki açılışa özel davet yaptı.

Biri; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Bergama Kültür Merkezi’ açılış töreni, diğeri ise Bornova Stadyumu Açılış Töreni...

*- Karşıyaka’dan söz edeceğim

Size bir açılıştan örnek vereyim...

‘Karşıyaka'daki yatırım şöleninden...

Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için ilk kazmayı vuruyor.

Mavişehir’de inşa edilecek parkın temeli, bugün (8 Ekim) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılacak.

Dinozor heykelleri, çeşitli canlı türlerinin maketleri, biyolojik gölet, sergi ve eğitim alanlarının yer alacağı dev park, Ege Bölgesi’nde ilk ve tek olacak.

*- Ege’de ilk olacak

Hayata geçirdiği projelerle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, Ege Bölgesi’nin ilk ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için yapım aşamasına geldi.

Caher Dudayev Bulvarı üzerinde yapılacak tören, saat 12.30’da başlayacak.

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası konseri ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, dev park için ilk kazma vurulacak.

Park ile birlikte, eş zamanlı olarak toplam 5 büyük projenin temelinin atılacağı törende, tamamlanan 10 yatırımın da açılışı yapılacak.

*- Çocuklara hitap edecek

Mavişehir'deki Bilim Müzesi ve Karşıyaka'nın Filizleri Anaokulu'nun çevresinde bulunan 7 bin 200 metrekarelik alanı ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için proje bölgesi ilan eden Karşıyaka Belediyesi, Ege’de ilk ve tek olacak çalışmayla çocuklara hitap edecek.

Parkta dinozor heykelleri, dinozor iskeletleri, doğada sıkça rastlanmasına karşın gözle görülmeyen canlıların büyük halleri, uçak canlandırması, inşaat makinelerinin küçültülmüş halleri, oyun alanları, açık ve kapalı dinlenme alanları, yeşil alanlar, biyolojik gölet ve süs havuzları bulunacak. Yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerleri anlatan sergiler ile eğitim alanları oluşturulacak.

*- Bilim adasına dönüşecek

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ‘Mavişehir'de Karşıyaka'nın Filizleri Anaokulu'nun arkasında, Bilim Müzesi ile birleşen bilim adası haline getireceğiz bölgeyi. Bir tarafta Karşıyaka'nın Filizleri Anaokulu, bir tarafta Bilim Müzesi, bir tarafı da Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı olacak.

Ege Bölgesi'nde tek olacak, belki Türkiye'de de ilk olacak.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğimiz törende, Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı ile birlikte toplam 5 beş önemli projenin temelini atacak, 10 tamamlanmış yatırımımızı da hizmete açacağız.

 ‘On5’i Bir Yerde’ temalı yatırım şölenimize, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye konuştu.

*- Daha ne bekleniyor?

Şimdi yine önem verdiğim bir olaydan söz edeceğim.

29 Ekim törenlerinden...

Nedense yine ilk adımı Bayraklı Belediyesi attı...

Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı kutlamaları kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirecek.

29 Ekim’de 2123 kişi aynı anda zeybek oynayarak bir rekorun altına imza atacak. Ardından da Cumhuriyet gönüllüleri çok konuşulacak büyük bir sürpriz gerçekleştirecek.

İzmir’de Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yine muhteşem bir etkinlikle kutlayacak.

 Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünde ses getiren bir kutlama programı hazırlamıştı.

1923 kişi Smyrna Meydanı’nda saat 19.23’te aynı anda zeybek oynamış, ardından da 1923 sayısını oluşturmuştu.

Geçtiğimiz yıl ise 2013 kişi ilk olarak zeybek oynamış ve hemen ardından ay yıldızlı dev Türk Bayrağını oluşturmuş, ortaya çıkan muhteşem görüntüler günlerce konuşulmuştu.

*- Zeybek oynayıp, sürpriz yapacaklar

Bu yıl ki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Bayraklı Belediyesi yine muhteşem bir etkinlik organize edecek. 2123 kişi Smyrna Meydanı’nda zeybek oynayacak. Ardından da muhteşem bir görselin altına imza atacak. Cumhuriyet bayramı kutlamasında uzun süre akıllardan silinmeyecek bir etkinliğin altına imza atılacak.

*- Başvurular devam ediyor

Etkinlikte yer almak ve o ona tanıklık etmek isteyen Cumhuriyet sevdalıları için başvurular devam ediyor. “Ben de zeybek oynayıp tarih yazacağım” diyenler 15 Ekim’e kadar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, semt ve kültür merkezlerine başvuru yapabilecek. Başvurularla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 (232) 371 71 85 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

*- Unutulmayacak bir gösteri

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'nın Atatürk’ün, Cumhuriyet’in kalesi haline geldiğini belirterek, ‘Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle Cumhuriyetin önemini ve onun değerlerini bir kez daha hatırlatıyoruz. 29 Ekim’de yine muhteşem bir gösteri gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet gönüllüleri çalışmalarına başladı. 2123 kişi zeybek oynayacak. Bugünden Cumhuriyetin 200. yıl dönümüne mesaj yollayacağız. O günü belki biz göremeyeceğiz ama torunlarımızın torunları görecek ve bizim yaptığımız bu etkinliği hatırlayacaklar’ dedi. 

*- Yemekte oy isteyecek

Önceki zamanlarda olduğu gibi dün önemli faaliyetlerde bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde olan gelişmelerden söz etmiştim.

Özellikle Genel Başkan Oğuz Tongsir’e karşı yapılan açıklamalardan ve de muhaliflerin yeniden genel kurul yapılması için imza kampanyası başlattıklarından.

Arada ‘İzmir’den ses seda çıkmıyor!’ demiştim.

Şimdi İzmir’den de bir ses çıktı...

Üyelere şu mesaj atıldı:

‘Değerli üyelerimiz:

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)  İzmir Şubesi mensupları olarak, 14 Ekim Cuma akşamı saat 19.30'da Karaca Otel'de ‘Biz bize sohbet yemeğinde’  bir araya gelmeyi istiyoruz. Tüm üyelerimizi eşleriyle birlikte Genel Başkanımız Oğuz Tongsir'in de katılacağı sohbet yemeğine bekliyoruz. Saygılarımızla...

TSYD İzmir Yönetim Kurulu ...’

Artık son nokta, burada konur...

Bize ‘hayırlı olsun!’ demekten başka söz kalmıyor...

Baksanıza Oğuz Tongsir’de geliyor, herhalde kendisi için söylenenlere yanıt verecektir.

Örneğin İzmirlilerin neden İstanbul takımlarının maçlarına alınmadığını veya sokulmadığını...

Ya da eski İzmirli yöneticiyi genel merkezden kovduğunu ve 'sokmayacağını, hatta İzmirli üyelerin oylarına ipotek koyarak, koydurarak , ‘Seni delege bile yaptırmam!’ tehdidini ne amaçla, ne niyetle söylediğini de belirtir.

Yani İzmir’de üyeler tarafından aklandıktan, sonra gönlü rahat olarak Ankara ve İstanbul Şubesindekilere meydan okuyabilir.

‘İstediğinizi yapın!’ diyebilir...

*****

GÜNDEMDEKİLER

Kariyer Melekleri Projesi

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi ve  Ege Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen ‘Kariyer Melekleri Projesi’  tanıtım ve  işbirliği protokolü  imzalanacak.

İşbirliği Protokolü 11 Ekim Salı günü saat 11.00’de Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık Binası Toplantı Salonu’nda  gerçekleştirilecek.

*- Yeniden Kapucu seçildi

Gaziemir Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda 2016-2019 dönemi başkan ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Savaş Kapucu, oyların tamamını alarak ikinci kez başkan seçildi

Gaziemir Kent Konseyi 4. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı belediyenin meclis salonunda yapıldı.

Konsey başkanlığı için tek aday olan Savaş Kapucu, oyların tamamını alarak 2016-2019 döneminde kent konseyine başkanlık yapmaya hak kazandı.

*- Tarık Akan ismi Buca’da yaşayacak

İşlevi bakımından bölgenin en donanımlı gençlik merkezi olma özelliğine sahip olacak merkezin adı Tarık Akan olarak belirlendi.

Buca Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında alınan kararla geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden, Türk sinemasının usta ismi Tarık Akan’ın adı Buca’da kendisine yakışır bir merkezde yaşayacak.

3 adet cep sineması, günde 120 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip çamaşırhane, bowling salonu, fitness salonu, kütüphane, bilgisayar odası, kurs odaları, sergi salonu ve kafeteryanın bulunduğu merkez 5.5 milyon liraya mal olacak.

*- Barokule için geri sayım başladı

İzmir Barosu'nun Türkiye Barolar Birliği desteğiyle çalışmalarını yürüttüğü yeni hizmet binası Barokule'ye yönelik hazırlık toplantıları devam ediyor.

Son olarak 5 Ekim 2016 günü içlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcımız Av. Mustafa Çetin'in de bulunduğu ve Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleşen toplantıda projeye son şekli verilmeye başlandı.

*- Yusuf Tuvi’den görsel şölen

Türk fotoğraf sanatının yaşayan efsanelerinden Yusuf Tuvi’nin 42 yıllık fotoğraf serüvenin özeti niteliğindeki Retrospektif sergisi sanatseverlere görsel bir şölen sunuyor.

AFIAP unvanlı ünlü Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Tuvi’nin, ‘Vizörden Bir Yaşam Serüveni’ başlıklı retrospektif fotoğraf sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sürüyor. 24 Ekim’e kadar açık kalacak olan sergide, sanatçının yurt içi ve yurtdışındaki değişik ülkelerde çektiği 86 fotoğraf sergileniyor. Yusuf Tuvi Retrospektif Fotoğraf Sergisi’nde, sanatçının 1974 yılında başladığı fotoğraf serüveni 1980’ler, 1990’lar, 2000’ler ve Son Dönem başlıkları altında sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

*- “Somut Olmayan Kültürel Miras ve Mizah”

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Zekeriya Doğan Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği işbirliği ile İzmir’de düzenlenen ‘Uluslararası Genç Akademisyenler Kültür Kongresi’ Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda başladı.

*****

GICIK

*- Bir adam hangi limanı hedeflediğini bilmez ise, ona hiçbir rüzgarın faydası olmaz.

*- Küçük kelimeler hiçbir zaman büyük bir fikre zarar veremez.

*-  Her şeyi olduğu gibi değil, görmek istediğiniz gibi görün.

*- Sadece fazla uzağa gitmeyi riske edebilenler ne kadar uzağa gidileceklerini görebilirler.

*- Hedefi olmayan bir adam, dümeni olmayan bir gemi gibidir.

*- Eğer gelecek hakkında düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz olmaz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78